PRM / Stormfloder truer Randers – men projekt ‘Klimabånd’ er svaret

4. januar 2019 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Området ved Randers Fjord er udpeget som ét af de 10 risikoområder i Danmark, hvor skaderne ved stormflod vil være størst. Et projekt viser, hvordan man kan koble byudvikling med klimasikring.

Pressemeddelelse fra Niras A/S

Det er en betydelig udfordring, som Randers Kommune står over for i de kommende år. Med sin placering langs Gudenåen og fjorden har Randers en unik geografisk beliggenhed, som kommunen ønsker at udnytte til attraktive bydele, hvor naturen samler byen og vandet frem for at adskille dem.

Men Randers Fjord er efter EU’s oversvømmelsesdirektiv udpeget som et af de 10 risikoområder i Danmark, hvor skaderne ved stormflod vil være størst:

“Randers er særligt udfordret af stigende vandstande og risiko for stormfloder i takt med klimaforandringerne. Historisk har den registrerede vandstand været op til to meter over daglige vande. Hvis en stormflod optræder samtidig med meget vand i Gudenåen fra et skybrud eller stor vinterafstrømning, kan vandstanden i Randers-området blive ekstra kritisk,” siger Sara Bugge Ploug, som er ekspertisechef i NIRAS.

Randers har derfor sat gang i en ambitiøs byudviklingsplan. Over de næste to-tre årtier omdanner kommunen 55 hektar langs Gudenåen og Randers Havn til boliger og rekreative formål, hvor klimasikringen er i højsædet.

Læs mere på niras.dk

Kontakt:

Ekspertisechef Sara Bugge Ploug tlf.: 6039 4184 email: SBP@niras.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stormfloder-truer-randers—men-projekt-klimaband-er-svaret?releaseId=13566417

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu