ANNONCE

PRM / Stort fald i antallet af ansøgere om kontant- eller uddannelseshjælp

14. september 2020 10:11 | Af: Ritzau Info
 

Over en halvering i antallet af borgere, der har søgt om kontant- eller uddannelseshjælp, fordi de har afbrudt eller afsluttet en uddannelse. Beskæftigelsesudvalg i Guldborgsund Kommune er glade for den trend.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

Center for Arbejdsmarked følger løbende op på, hvor mange borgere der søger om kontant- eller uddannelseshjælp i Guldborgsund Kommune. De seneste tal fra første halvår af 2020 er positiv læsning for Beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune.

I første halvår af 2020 viser tallene eksempelvis, at 78 borgere har henvendt sig i jobcentret for at søge om kontant- eller uddannelseshjælp, fordi de har afbrudt en uddannelse. I 1. halvår 2019 var der tale om 172 borgere.

For gruppen af borgere, der har afsluttet en uddannelse, har der i første halvår af 2020 været 23 borgere forbi jobcentret for at søge om offentlig forsørgelse. Tallet var 51 i første halvår af 2019.

Ole K. Larsen, formand for beskæftigelsesudvalget, siger om de seneste tal:

“Vi er glade for, at vores samarbejdspartnere, uddannelsesinstitutionerne, har en tydelig fastholdelseseffekt. Og måske ser vi allerede de første tegn på at vores egne fastholdelsesguides understøtter denne effekt. Det at vi hele vejen under Corona-nedlukningen har haft kontakt til unge, der har været frafaldstruede og støttet dem i at blive på uddannelserne er en vigtig støtte vi meget gerne vil yde uddannelsesinstitutionerne.”

“Vi er også overbevidste om, at anden årsag til faldet kan være, at flere af vores unge i kommunen har det godt med den digitale undervisning, og muligheden for at gennemføre en uddannelsen er derfor øget. Og vi opfordre derfor skolerne til at være bevidste om denne digitale mulighed fremover”

I første halvår af 2020 har i alt 526 borgere i Guldborgsund Kommune søgt om kontanthjælp eller uddannelseshjælp. I samme periode sidste år var tallet 668, så der er tale om et samlet fald på over 20 procent.

Kontakt:

Kommunikationskonsulent Maja Brandenhoff Hansen tlf.: 2518 2363 email: mabrha@guldborgsund.dk

2. viceborgmester Ole K. Larsen tlf.: 25 18 03 98 email: byokl@guldborgsund.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stort-fald-i-antallet-af-ansogere-om-kontant–eller-uddannelseshjaelp?releaseId=13599823

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu