ANNONCE

PRM / Stress dig sund

10. februar 2020 10:01 | Af: Ritzau Info
 

Mandag den 2. marts kl. 19.00-21.00 kan du møde psykolog og forfatter Carsten Juul på Næstved Bibliotek, Lille scene. Han fortæller om sin bog, Stress dig sund, hvor han tager et opgør med stressmyterne.

Pressemeddelelse fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

For flere år siden var Carsten Juul selv ramt af stress. Han opsøgte stresscoaches og psykologer, som fortalte ham, at de krav, han stod over for, var for høje samt at han fik for lidt hjælp. – Jeg fik at vide, at jeg skulle sige fra. Der var endda en psykolog, der mente, at mine bekymringer var gode for mig, fordi de gav mig drivkraft. Men det viste sig senere, at de var mit eneste problem, fortæller Carsten Juul, som i 2012 mødte klinisk psykolog Adrian Wells, som står bag metoden Metakognitiv terapi. Og det er via hans forskning om, hvordan sindet fungerer, at Carsten Juul er blevet inspireret til at skrive sin bog.

Aflivning af stressmyterne
I bogen Stress dig sund – et opgør med stressmyterne (2019), gør Carsten Juul op med den traditionelle stressbehandling. – I min bog sparker jeg stort set alt, hvad vi indtil videre har vidst om at behandle mennesker, der er ramt af stress, til dørs. Jeg vil gerne aflive forskellige myter om forståelse af og løsninger på at behandle stress. Løsningen er nemlig ikke ro, sygemelding, Netflix, mindfulness, meditation, reduktion af arbejdspres, skift af jobindhold eller karrierevej – eller andre løsninger, der handler om at fjerne den forkerte årsag til stress.

Om at styre bekymringerne

– Disse metoder er ikke de rigtige løsninger. I stedet giver det bagslag, da stresssymptomerne forværres af den evindelige kamp mod frustrationer, uro, sygemeldinger og tanker om alt det, der er galt. Det er kampen mod stress, der fastholder stress. I den metakognitive terapi får den stressramte metoder til at udvikle nye måder at styre bekymringerne på. Det er nemlig dem, der er grund til stress – og intet andet. Uden bekymringer eksisterer langvarig stress ikke. Man kan have én opgave og være maksimalt stresset, men man kan også have 50 opgaver og være ustresset, skriver Carsten Juul og peger på, at den eneste forklaring på forskellen er bekymringer. Han tilføjer, at stress er sundt!

Carsten Juul er cand.psyk. samt har en efteruddannelse i både kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi. Han har i dag virksomheden Heypeople, som arbejder med både private personer og virksomheder. Denne aften kommer han og fortæller om sin bog samt giver et par vigtige pointer omkring stressen. Udgangspunktet er, hvordan vi hidtil har fejlet i vores forsøg på at behandle stress, simpelthen, fordi vi ikke har defineret, hvad stress er. Han fortæller også om den vigtige forskning på området. Og så kommer han med et bud på, hvordan man undgår at blive stresset samt hvordan man kommer ud af stress, hvis man allerede er det.

Arrangementet er gratis, men der er tilmelding på www.naesbib.dk

Kontakt:

Bibliotekar Vibeke Sølling tlf.: 5588 4123 email: visje@naestved.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stress-dig-sund?releaseId=13587834

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu