ANNONCE

PRM / Studerende hjælper corona-sårbare på Djursland

5. maj 2020 11:56 | Af: Ritzau Info
 

Studerende fra VIAs pædagoguddannelse i Grenaa arbejder sammen med KFUM’s Café Grenaa og Kafé Kolind om projektet Akut Social Driveout, der tilbyder udbringning af gratis aktivitetspakker til borgere, som er ekstra sårbare under coronakrisen.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Her knap to måneder efter coronavirus lukkede det meste af Danmark, står det efterhånden klart, at ingen går ram forbi under coronakrisen. Og særligt ikke de mennesker, som af forskellige årsager befinder sig i en livskrise og dermed ikke har det fornødne sociale netværk til at håndtere isolationen og ensomheden, når myndigheder påbyder afstand og minimal social aktivitet.

Det har man også bemærket på den lokale Café Grenaa, som drives af KFUM’s Sociale Arbejde. Her er man vant til besøg af borgere i forskellige udsatte livssituationer, men det lægger coronakrisen selvsagt en dæmper på.

“Vi er oprigtigt bekymrede for mange af de borgere, som ellers dagligt ville besøge os. Det er mennesker, som er i en form for livskrise i forvejen, og vi kan mærke, at manglen på kontakt og sociale aktiviteter risikerer at sætte dem tilbage i deres udvikling. Det kan være ensomme, ældre eller socialt udsatte, som af den ene eller anden grund ikke har det samme sociale netværk som andre, og som dermed rammes ekstra hårdt af anbefalingerne om social afstand under coronaepidemien,” forklarer Kenneth Flammild, der er daglig leder af Café Grenaa.

Praktik blev til projekt
Han er derfor gået i samarbejde med studerende fra den lokale pædagoguddannelse på VIA University College i Grenaa, Kafé Kolind på Syddjurs og lokalpsykiatrien om projektet Akut Social Driveout. Projektet, der hører under KFUM’s Sociale Arbejde og er støttet af TrygFonden, besøger socialt udsatte i 180 forskellige yderområder i Danmark for at tilbyde støtte og hjælpe dem gennem den vanskelige periode.

De studerende på pædagoguddannelsen i VIA arbejder som en del af deres praktik med at udvikle og udlevere forskellige aktivitetspakker til de udsatte borgere. Pakkerne henvender sig til forskellige målgrupper. Eksempelvis er der en børne- og familiepakke, som kan bestå af forskellige ting og inspirationsmaterialer, der har til formål at aktivere borgerne. Det kan være ting som ugeblade, spillekort, ruter til gåture med forskellige formål, naturbanko i samarbejde med Friluftsrådet, sjove læremidler, forslag til lege, malebøger, kridt mv.

De studerende står selv for at tage kontakt til forskellige samarbejdspartnere med henblik på at få viden og materialer til pakkerne. Derudover står de selv for at sammensætte og udbringe pakkerne til borgere på hele Djursland. Og det er der god læring i, hvis man skal tro Lars Brøgger, der er koordinator og studievejleder på pædagoguddannelsen i Grenaa.

“Vi er i en situation, hvor nogle af vores studerende ikke kan gennemføre deres praktik som planlagt. Derfor er det ekstra glædeligt, at vi nu kan samarbejde med de lokale KFUM-caféer, så vi både tilbyder vores studerende en spændende og lærerig praktik med indblik i en vigtig socialpædagogisk målgruppe og samtidig hjælper borgere i forskellige livskriser i vores lokalområde,” siger Lars Brøgger.

Studerende: En unik mulighed
Den holdning går i igen hos de studerende, der er en del af projektet. For Heidi Spang, der er i praktik på 3. semester af uddannelsen, har det givet nogle helt særlige muligheder og erfaringer, som hun ikke har kunnet få i en almindelig praktik.

“Jeg er virkelig glad og stolt over at være en del af det her projekt. For mig har det åbnet øjnene for en masse muligheder, som jeg ikke på samme måde ville kunne få øje på skolebænken. Eksempelvis har jeg lært, hvordan kontakten til andre fagligheder og samarbejdspartnere både kan hjælpe mig med at blive en bedre pædagog, men også hjælpe med at gøre en helt konkret forskel for børnene. Samtidig har jeg virkelig haft tid til at fordybe mig, både teoretisk og praktisk, i denne her meget vigtige og komplekse målgruppe,” siger Heidi Spang.

Akut Social Driveout bringer i løbet af de kommende uger mange hundrede pakker ud til borgere på hele Djursland. Formålet med initiativet er at give socialt udsatte livsmod, håb og en følelse af samhørighed og tryghed.

Kontaktpersoner for yderligere info

Lars Brøgger
Koordinator og studievejleder på pædagoguddannelsen i Grenå
Tlf. 87 55 35 52
Mail: loeb@via.DK

Kenneth Flammild,
Leder af Café Grenå
Tlf. 24 02 85 28
Mail: kfl@kfumsoc.dk

Heidi Spang
Pædagogstuderende på VIAs pædagoguddannelse i Grenå
Tlf. 60 16 34 36

Casper Grud Nielsen
Journalist på VIA
Tlf. 87 55 15 16
Mail: grud@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/studerende-hjaelper-corona-sarbare-pa-djursland?releaseId=13592835

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu