ANNONCE

PRM / Styrkelse af midlertidig lønkompensationsordning giver god mening

30. marts 2020 15:30 | Af: Ritzau Info
 

Dansk Metal bakker fuldt op om en styrkelse af den midlertidige lønkompensationsordning, og roser hurtig handling.

Pressemeddelelse fra Dansk Metal

D. 15. marts blev der indgået en trepartsaftale, der havde til hensigt at holde hånden under de danske virksomheder, og sikre at de danske lønmodtagere stadig havde et arbejde. Siden da har 11.000 danske virksomheder allerede ansøgt om lønkompensationsordningen, og i dag er næste skridt taget:

“Det vigtigste vi overhovedet kan gøre nu, er at holde hånden under så mange arbejdspladser som muligt. Vi tog et rigtig stort skridt med trepartsaftalen, og nu tager vi næste i dag, hvor vi hæver beløbet til 30.000 kr. Det vil gavne virksomhederne, samfundet og ikke mindst lønmodtagerne og mine medlemmer,” siger formand i Dansk Metal, Claus Jensen.

Med styrkelsen af trepartsaftalen om lønkompensation, så forøges det maksimale støtteniveau til 30.000 kr. for både funktionærer og ikke-funktionærer. Det betyder, med betydelig usikkerhed, merudgifter for starten på ca. 0,7 mia. kr. For Dansk Metal har det været vigtigt, at man reagerede hurtigt, så lønmodtagerne kan beholde deres arbejde og hjulene holdes i gang:

“Jeg vil gerne rose regeringen og arbejdsgiverne for godt samarbejde omkring lønkompensationsordningen, og jeg letter gerne på hatten for, at det er lykkedes os så hurtig endnu en gang at tage et skridt i den rigtige retning. Den her pludselige krise skal gå så lidt ud over virksomhederne og arbejdspladserne som muligt,” slutter Claus Jensen, formand i Dansk Metal.

Kontakt:

Pressechef Mads Rattenborg Hersbøll tlf.: 21558828 email: mahe@danskmetal.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/styrkelse-af-midlertidig-lonkompensationsordning-giver-god-mening?releaseId=13590901

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu