ANNONCE

PRM / Succesfuld dansk iværksætter vil sammen med FN løse flygtningeproblemet

22. marts 2018 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Drop turen mod Europa og få betalt uddannelsen til en online karriere i stedet. Sådan lyder budskabet til unge mennesker i Irak, hvor ungdomsarbejdsløsheden er over 80%, og størstedelen ønsker at flygte til Europa i håbet om en bedre fremtid.

Pressemeddelelse fra Coders Trust

FN’s World Food Program har netop indgået et samarbejde med den danske serie-iværksætter Ferdinand Kjærulff, der tidligere har stået bag flere succesfulde virksomheder, og nu har lagt al sin passion i at hjælpe mennesker i udsatte lande verden over.

Ferdinand Kjærulff har etableret CodersTrust, hvor bl.a. flygtninge og internt fordrevne kan få studielån til en online uddannelse som programmører. Efterfølgende viser erfaringerne fra bl.a. Bangladesh, at de unge mennesker fra slummen blev i stand til at forsørge sig selv ved hjælp af freelance opgaver på de meget populære freelance-portaler Upwork, Freelancer.com og Fiverr.

Ferdinand Kjærulff forklarer, at hvor man i Danmark længe har talt om Uber og Airbnb, så er det ingenting i forhold til den eksplosive vækst, man oplever på freelance portalerne. Flere end 40 millioner freelancere er registreret på hjemmesiderne, og de løser dagligt hundredtusindvis af opgaver for over 5 millioner små og mellemstore virksomheder i USA, EU og Australien.

“Det kræver en computer med internet og den rette uddannelse for kunne konkurrere om de bedst betalte jobs. Derfor har vi hos CodersTrust specialiseret os i udviklingen af en online “Learn & Earn” portal, der består af en test til at afgøre, om den studerende er kreditværdig og egnet til en online karriere, et skræddersyet uddannelsesforløb som bygger på en række af de mest effektive online læringsportaler og en job søgeagent, der går på tværs af de mange freelance portaler. Det skaber en direkte genvej til det online arbejdsmarked, der alternativt forekommer fyldt med afvisninger, spild af tid, uigennemskuelige krav til ens uddannelse og lavt betalte opgaver”, forklarer Ferdinand Kjærulff.

Et seks-måneders uddannelsesprogram via CodersTrust i Bangladesh koster 300 USD pr. studerende. Det bliver finansieret af de online lån, som CodersTrust udbyder. Når en studerende optager lånet, oplever de i gennemsnit at have tjent det hjem efter blot 2 måneder som online freelancere. Herefter tjener de samme studerende op til 800 USD/måned efter et år.

Ferdinand Kjærulff ønsker at anvende denne model i Mellemøsten også. Han er dybt bekymret over forholdene i flygtningelejrene i bl.a. Irak, og han ønsker at tilbyde et alternativ til turen til Europa igennem studielån til potentielle flygtninge, der tilbagebetales gennem deres arbejde på online freelance portalerne.

“Idéen er, at de unge mennesker ved hjælp af denne model kan både studere og arbejde i nærområdet. Det vil gøre en kæmpe forskel i deres liv samtidig med, at det kan spare Europa for store summer til grænsekontrol, flygtningelejre og integrationsindsats”, forklarer Ferdinand Kjærulff.

CodersTrust samarbejder i Bangladesh med nobelprisvinderen Muhammad Yunus og dennes Grameen Bank, mens man i Mellemøsten har teamet op med FN for at løse den store udfordring.

“Vi tror på, at et ungt menneske, der kan forblive i sit vante miljø med familie, venner og et social netværk, har større chance for succes og kan bidrage positivt til udviklingen i sit lokalområde, der alternativt risikerer at forfalde og give anledning til flygtningestrømme”

Ferdinand Kjærulff har allerede bevist modellen for mennesker i slummen i Dhaka i Bangladesh. Det faktum har tiltrukket investeringer fra private investorer i Danmark og venture kapital fra Japan, Singapore og Indien. Samarbejdet med World Food Program er startet i det nordlige Irak, hvor undervisningen på grund af sikkerhedssituationen udelukkende sker over nettet, mens underviserne sidder i CodersTrust centrale kontor i Dhaka.

Visionen er desuden at rulle konceptet ud i flygtningelejre i Libanon, Tyrkiet og Syrien.

Kontakt:

Ferdinand Kjærulff
mobil 22320214
mail ferdinand@coderstrust.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=12441128

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu