PRM / Sund fornuft og styr på sikkerheden: Beskyt din bil mod rust inden vinteren

24. september 2018 15:55 | Af: Ritzau Info
 

Vinterens kolde og våde vejr er guf for bilrust, og er din bil ikke ordentligt beskyttet, kan det gå ud over bilens værdi og sikkerhed.

Pressemeddelelse fra SUVO Danmark

Har du husket at rustbeskytte din bil inden vinteren? Ellers er det en god ide nu, inden det kolde og våde vejr for alvor tager over. Rusten stortrives nemlig i det fugtigt klima, og selvom du måske ikke kan se den med det blotte øje, kan rust have store konsekvenser for din bils sikkerhed. Tidligere på året viste en svensk undersøgelse, at der er op til 20 procents større risiko for at komme alvorligt til skade hvis man kører galt i en bil med rust.

– Rust i hulrum, bærende dele og styretøj kan medvirke til, at sikkerheden i bilen bliver forringet, og i værste fald føre til farlige sammenbrud i trafikken, siger marketingansvarlig hos SUVO Danmark Theresa Nørbygaard

Kan blive dyrt på værksted

Hun fortæller, at det er vigtigt at få rustbeskyttet sin bil i tide, da selv en lille rustplet hurtigt kan udvikle sig i de kolde og fugtige måneder.

– Generelt er det sund fornuft at passe godt på sin bil, og man sparer måske penge i sidste ende, for det kan være en dyr fornøjelse at få en rusten bil på værksted.

Udover professionel rustbeskyttelse er der et par ting, du selv kan gøre for at stoppe rustangreb på bilen. Theresa Nørbygaard fra SUVO Danmark giver her et par gode råd til at holde en rustfri bil:

 • Åbn garageporten

  Der er ofte et mere fugtigt klima i en lukket garage end i en carport og derfor større risiko for fugt. Er det muligt, så sørg for, at der er luftcirkulation omkring din bil.

 • Spørg ved servicesyn
  Når din bil skal til syn eller reparation, så gør det til en vane altid at spørge ind til bilens rusttilstand. Mekanikeren har jo adgang til de steder på bilen, hvor det er svært selv at opdage rusten. Og normalt er rust ikke noget, værkstederne på egen hånd er særligt grundige med.
 • Kontakt:

  Theresa Rathkjen Nørbygaard
  Marketingschef, SUVO Danmark
  Tlf. 2148 9227
  theresa@suvo.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sund-fornuft-og-styr-pa-sikkerheden-beskyt-din-bil-mod-rust-inden-vinteren?releaseId=13561089

  Del:
  Del din kommentar
  Forsiden lige nu