ANNONCE

PRM / Sundheds- og omsorgsborgmester: “Vi skal gøre endnu mere for sikre, at ældres trivsel ikke lider under corona-krisen”

1. maj 2020 15:21 | Af: Ritzau Info
 

Der er behov for en særlig indsats for at give de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen mere livskvalitet og forebygge ensomhed i en tid, hvor deres hverdag er påvirket af corona-krisen og den generelle nedlukning. Derfor er sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) glad for, at der nu også på Christiansborg er landet en hjælpepakke. Men der er behov for endnu mere, mener hun.

Pressemeddelelse fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

I mere end en måned har landets svageste ældre været afskåret fra besøg og anden social kontakt på grund af samfundets corona-nedlukning. Det har nu også fået et flertal af partierne på Christiansborg til at gå sammen om en hjælpepakke til de ældre. I København hilser sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) den nye aftale velkommen. Men hun mener også, at den kunne have været mere ambitiøs.

“Det er absolut glædeligt, at Christiansborg nu også vil rykke på hjælpen til de ældre. Men jeg kunne altså godt have ønsket mig, at den havde været lidt mere ambitiøs. For selvom det eksempelvis er godt med penge til besøgspavilloner, så kan det jo ikke gøre det ud for, at man tidligere har haft fri og ubegrænset adgang som pårørende,” siger hun.

Hun tilføjer, at hun også savner fokus på de ældre, der sidder hjemme og ikke kan få besøg.

“I København landede vi tidligere på ugen en hjælpeplan til 40 mio. kr. til de københavnske ældre, som skal være med til at styrke trivslen og forebygge ensomhed blandt de ældre. Det har været vigtigt for mig, for det handler om at give en håndsrækning til en særligt udsat gruppe borgere, som må lide helt afgørende afsavn i en ændret hverdag med corona. Det gælder ikke mindst de ældre, der sidder isoleret i eget hjem. Dem skal vi også have fokus på,” siger Sisse Marie Welling.

Ekstra tid til den enkelte

Med aftalen, som borgmesteren har indgået med de øvrige partier bag budgetaftalen i København (S, EL, Alt., V og R), har parterne forpligtet sig på en lang række initiativer til at støtte københavnske borgere dels på plejehjem og dels i hjemmeplejen. Hjælpeplanens initiativer løber op i omkring 40 mio. kr.

Borgmesteren fremhæver særligt ekstra tid til den enkelte borger som en helt afgørende indsats i den kommende tid. Det gælder både beboere på plejehjem og hjemmeboende, der modtager hjemmepleje.

“Jeg ved, at de mange dygtige og dedikerede medarbejdere, som hver dag er stået op og har taget sig af vores ældre i en tid, hvor mange dele af samfundet har været lukket ned, har ydet en kæmpe indsats, og også har været bevidste om, at de i denne tid spiller endnu større rolle for de ældres trivsel. De har skullet være mere end ‘bare’ sundheds- og omsorgsmedarbejdere – de har også været de ældres nærmeste. Den opgave har de løftet flot. Men ingen bilder sig ind, at det kan fjerne det afsavn, de ældre uundgåeligt har følt ved at undvære deres pårørende,” siger Sisse Marie Welling.

Arbejder på højtryk for genåbning

Borgmesteren er derfor glad for, at parterne bag aftalen I København er enige om se på midler til mere 1-1-tid til de ældre og mere støtte til at hjælpe de ældre med at holde kontakten ved lige med de pårørende via digitale løsninger. Desuden er parterne enige om at finde finansiering til at skabe de fysiske rammer, der kan gøre det muligt at lempe på besøgsrestriktionerne, når man finder, at det kan ske på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

“Der er intet, jeg hellere vil, end at lade de ældre se deres nære pårørende, akkurat som de har været vant til tidligere. Men vi må ikke gå på kompromis med deres sikkerhed. Vi arbejder på højtryk på en genåbningsplan, og vi ser frem til at kunne give grønt lys til besøg hurtigst muligt,” siger Sisse Marie Welling.

Læs mere om hjælpeplanen fra Købehhavns Kommune

Kontakt:

Pressekonsulent Katrine Kirch Kirkegaard tlf.: 21273273 email: lh6p@kk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sundheds–og-omsorgsborgmester-vi-skal-gore-endnu-mere-for-sikre-at-aeldres-trivsel-ikke-lider-under-corona-krisen?releaseId=13592491

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu