PRM / Sundhedsudvalgsformand: Tiltag for hjertepatienter er ved at virke

6. juni 2018 09:17 | Af: Ritzau Info
 

Christoffer Buster Reinhardt, formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden glæder sig over, at bl.a. de lange ventetider for operation af hjertepatienter retter sig i 2018

Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

Netop offentliggjorte tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at i 4. kvartal 2017 udredes kun 71 procent af udvalgte patientgrupper med hjertesygdom i Region Hovedstaden til tiden. Region Hovedstadens foreløbige opgørelser over første kvartal 2018 viser, at overholdelsen af udredningsretten nu er på 80 %.

Samtidig viser tallene fra sidste år, at 28 procent af patienterne ventede over 30 dage til by-pass operation og 84 procent til hjerteklapoperation. Region Hovedstadens egne aktuelle tal viser, at ventetiden til planlagt hjertekirurgi nu er under 30 dage.

Gamle tal

Hjerteområdet følges tæt i Region Hovedstadens Sundhedsudvalg, og formand Christoffer Buster Reinhardt (C) glæder sig over, at det politiske og ledelsesmæssige fokus slår igennem:

“Når man skal igennem en alvorlig hjerteoperation, så skal man ikke bekymre sig om ventetider og aflysninger. Derfor er det vigtigt for mig at pointere, at Sundhedsstyrelsens tal er helt tilbage fra efteråret 2017, og situationen nu ser meget bedre ud. De tiltag, der er sat i gang på hjerteafdelingerne med at få bedre registrering af udredningsretten, virker. På samme vis har Rigshospitalet både fået nedbragt ventetiderne og aflysninger af operationer til hjertekirurgi.”

Niels Würgler, centerdirektør på Hjertecenteret på Rigshospitalet forklarer, at det er en svær balance:

“Det er en hårfin balance både at udnytte kapaciteten maksimalt for at holde ventetiderne korte og at undgå aflysninger, og det er derfor meget positivt, at tallene fra 2018 underbygger, at vores indsats har haft effekt – til gavn for vores patienter. Den aktuelle ventetid til planlagt hjertekirurgi er nu under 30 dage. Og der har været en betydelig nedgang i udsættelserne til nu 6 pct. af de gennemførte operationer i april måned.”

Der er desuden samtidig en forventning om, at ventetiderne for hjertesyge bliver yderligere forbedret, når der i år bl.a. etableres en garantiafdeling på Herlev og Gentofte hospital, der skal hjælpe med bedre overholdelse af udredningsretten.


FAKTA

Hjertecentret på Rigshospitalet har i 2017 besluttet en række målrettede tiltag til primært at reducere antallet af udsættelser af hjertekirurgiske patienter – bl.a.:

  • Udvidelse af den hjertekirurgiske kapacitet i det hjertekirurgiske “fast track” spor for planlagte patienter
  • Balanceret og fleksibel operationsplanlægning og bookingsystem
  • Øget fleksibilitet ved afvikling af operationsprogram og differentieret mødetid (herunder lejer med operationstid til kl. 20 i hverdage).
  • Etablering af 2 normerede akutlejer

De konkrete tiltag har virket efter hensigten og tallene fra 2018 viser en meget betydelig reduktion i udsættelsesfrekvensen til i april måned at udgøre 6 % af de gennemførte operationer.

For yderligere info

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sundhedsudvalgsformand-tiltag-for-hjertepatienter-er-ved-at-virke?releaseId=12992676

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu