ANNONCE

PRM / Suppekøkken skal hjælpe de mest sårbare i Aarhus igennem corona-krisen

27. marts 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Lørdag d. 28. marts åbner Røde Kors Aarhus, Blå Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken i Aarhus et suppekøkken, som skal hjælpe og bespise de mest sårbare i Aarhus. Det sker, efter at mange væresteder er lukket ned grundet spredningen af COVID-19.

Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

Spredningen af Covid-19 har resulteret i, at mange af byens væresteder og sociale caféer er lukket ned. For at udfylde det tomrum, som disse steder efterlader i den sociale hjælp til byens mest udsatte, åbner Røde Kors Aarhus i samarbejde med Blå Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken i Aarhus et suppekøkken i Ungdomskirken på Nørre Allé. Suppekøkkenet er et supplement og aflastning til etablerede steder som Blå Kors’ værested og Kirkens Korshærs varmestue.

Suppekøkkenet slår dørene op d. 28. marts og byder hjemløse og funktionelt hjemløse indenfor til et varmt måltid mad og samvær på afstand. Suppekøkkenet regner med at bespise 10-20 mennesker til frokost hver dag, men kan skalere op, hvis behovet viser sig at være større. Serveringen foregår i hold og gæsterne spiser adskilt fra hinanden, så regeringens retningslinjer bliver opretholdt.

“Vi har at gøre med en gruppe mennesker, hvis fysiske og psykiske helbred hurtigt bliver forværret, hvis de mister den personlige kontakt og gode mad, som de får på væresteder og varmestuer, derfor er det utroligt vigtigt, at vi nu får den her mulighed og kan drage fordel af det i forvejen gode og tætte samarbejde, vi har i Aarhus,” siger generalsekretær i Blå Kors Christian Bjerre.

Til gavn for hjemløse og psykisk sårbare mennesker i Aarhus

Suppekøkkenet henvender sig til de mange hjemløse og funktionelt hjemløse mennesker, som har været vant til at komme på byens væresteder. En del funktionelt hjemløse har brugt værestederne som supplement til deres egen husholdning for at få økonomien og hverdagen til at løbe rundt.

Selvom et godt dagligt måltid er omdrejningspunktet for suppekøkkenet, så kommer det nye suppekøkken også til at være en pause for mennesker med psykiske udfordringer. Suppekøkkenet hjælper byens psykisk sårbare, som er særligt hårdt ramt af karantænen.

“Psykisk sårbare bliver særligt hårdt ramt af at være isolerede. De sidder hjemme alene, fanget i sine egne tanker, og så melder angsten sig. De har brug for at komme væk hjemmefra. Vi befinder os i en usædvanlig situation, som for mange med psykiske problemer kan være decideret traumatiserende. Derfor handler folkekøkkenet også om at lave et sted, hvor borgere oplever samvær og ser andre mennesker. Det er vigtigt, at de oplever, at de ikke er alene,” siger Knud Aarup, der er formand i Røde Kors Aarhus.

Det nye suppekøkken åbner lørdag d. 28. marts kl. 12 og vil de næste to måneder hver dag invitere indenfor til et dagligt, varmt måltid i tidsrummet 12-14.

Suppekøkkenet drives af frivillige og er økonomisk støttet af Novo Nordisk Fonden.

Kontakt:

Kirkens Korshær: Regionschef Niels Bjørnø, 30 46 30 43 / n.bjorno@kirkenskorshaer.dk
Blå Kors: Generalsekretær Christian Bjerre, 29 68 96 67 / cbj@blaakors.dk
Vinterherberget: Formand Lars Bundgaard, 40 54 36 92 / larsbundgaard@hotmail.dk
Røde Kors Aarhus: Formand Knud Aarup, 21 32 81 84 / knudaarup@outlook.dk
Folkekirken i Aarhus, Domprovst Poul Henning Bartholin, 30 30 59 05 / php@km.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/suppekokken-skal-hjaelpe-de-mest-sarbare-i-aarhus-igennem-corona-krisen?releaseId=13590709

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu