ANNONCE

PRM / Svært at købe den rigtige robotplæneklipper uden hjælp fra fagfolk

8. juni 2020 05:39 | Af: Ritzau Info
 

Bekvemmelighed, farvel til mos og store miljøfordele har sendt salget af robotplæneklippere på himmelfart. Men risikoen for fejlkøb er vokset, advarer ekspert. Her får du fem råd til dit køb af robotplæneklipper.

Pressemeddelelse fra XL-BYG

Den ugentlige tur rundt i haven med græsslåmaskinen er for mange danskere en saga blot. Efterspørgslen på robotplæneklippere er eksploderet i de seneste år, hvor markedstal fra de samlede danske forhandlere viser, at salget af de små haverobotter er fordoblet siden 2017. Samtidig er salget af benzinplæneklippere faldet med over 40 procent. Ifølge Anders Nielsen, der er ekspert i robotplæneklippere og produktchef ved XL-BYG, er det ikke blot magelighed, der får folk til at investere i en selvkørende græsslåmaskine.

– Det er nemmere, plænen bliver flottere, og så støjer den ikke. Det er de tre hyppigste årsager til, at danskerne vælger en robotplæneklipper. Derudover er den populær blandt græsallergikere, og så bliver den også tit valgt, fordi den ikke forurener en brøkdel af, hvad benzinplæneklipperen gør, siger Anders Nielsen og tilføjer:

– Desværre gør flere også et ærgerligt fejlkøb, fordi de ikke får hjælp af fagfolk. Udbuddet af maskiner vokser hvert år, og de bliver konstant mere specialiserede. Det gør det svært at gennemskue, hvilken model der passer til ens behov nu og her og om et par år, hvor man måske laver flere ændringer i haven.

En gang om året sender XL-BYG over 150 medarbejdere på uddannelse for at erhverve sig den nyeste viden om robotplæneklippere og om, hvordan disse installeres i haven. For at kunne give præcis rådgivning finder de specialuddannede medarbejdere ofte et satellitbillede af kundens grund frem på Google Maps og gennemgår havens størrelse og kompleksitet sammen med kunden.

Anders Nielsen giver her fem råd til, hvad du altid skal overveje, inden du køber en robotplæneklipper.

Havens areal – Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, hvor stor din have er. På den måde sikrer du dig den bedste græsslåning. Robotterne kan fås til at klare arealer fra 1 til 20.000 kvadratmeter.

Plænens kompleksitet – Har din have mange bede, smalle passager, træer, flagstang, buske og legeredskaber, skal du gå efter en maskine, der kan klippe et større areal, end din plæne egentlig er. Derudover skal du også være opmærksom på, at enkelte haver kan være så komplekse, at de slet ikke egner sig til en robotplæneklipper.

Stejle hældninger – Det er vigtigt, du finder ud af, hvor stejle hældninger der er i din have. De fleste robotter kan klare en hældning på 25 procent. Har din have stejlere bakker, findes der i langt de fleste byggemarkeder specialmodeller, der kan klare stigninger på op til 45 procent.

Hvor skal robotten bruges – Skal robotten klippe plæner, der ikke er forbundet, som for eksempel for- og baghaven, bør du vælge en maskine, hvor det er let at oprette en sekundær zone. Vil du bruge robotplæneklipper i sommerhuset, kræver det en separat maskine, og det kan være smart at købe en model med app-styring, så du får besked, hvis maskinen er kørt fast.

Hvornår må robotten være aktiv – Er du typen, der elsker at være i haven, og har du måske også børn, der leger i den, så skal du overveje at købe en lidt dyrere model, der kan klippe større arealer. En robot med overkapacitet kan klippe plænen hurtigere og behøver derfor slet ikke forstyrre jer, når I vil nyde haven.

Kontakt:

Anders Nielsen
Ekspert i robotplæneklippere og produktchef, XL-BYG
(+45) 87 45 41 31
(+45) 28 98 88 94
ani@xl-byg.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/svaert-at-kobe-den-rigtige-robotplaeneklipper-uden-hjaelp-fra-fagfolk?releaseId=13594537

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu