PRM / Svigt af dagpengemodtagere og den danske model

30. november 2018 17:40 | Af: Ritzau Info
 

Forbundsformanden for 3F ærgrer sig over finanslovsaftalen, hvor regeringen og DF alene lægger op til at stoppe udhulingen af folkepensionen, men glemmer udhuling af dagpengene og de øvrige overførselsindkomster, der også reguleres med 0,3 procent mindre om året.

Pressemeddelelse fra 3F

“Regeringen og DF efterlader dagpengemodtagere og den danske model på perronen. Aktuelt bliver dagpengene år for år mindre værd. Det samme gælder de øvrige overførselsindkomster. Det problem bliver ikke løst, og det er helt skævt,” siger Per Christensen.

Set på overfladen forekommer det positivt at overførselsmodtagerne får indbetalt mere til pension. Men den nye og tvungne opsparing gør det ikke lettere for den enkelte ledige at få dagpengene til at slå til i hverdagen.

“En hjørnesten i den danske model er, at det er let at hyre og fyre. Det forudsætter et trygt dagpengesystem, hvor lønmodtageren kan regne med at holde skindet på næsen, når han eller hun bliver ledig. Når trygheden forsvinder, fordi dagpengenes værdi udhules, gambler man med den danske model. Dette grundlæggende problem bliver ikke løst,” siger Per Christensen.

Han fremhæver bevillingerne til Arbejdstilsynet og til bekæmpelse af social dumping som områder, hvor ambitionsniveauet ligger på et alt for lavt sted.

“Det er skuffende, at der ikke er afsat betydeligt flere midler til Arbejdstilsynet og til varig og effektiv bekæmpelse af social dumping. Til gengæld vil jeg gerne kvittere for, at de urimelig forhold for filippinske chauffører, som 3F har afsløret, har ført til øget indsats på tungtvognsområdet. Med tanke på at et enigt Folketing har fordømt forholdene for chaufførerne, kan man dog ikke kalde det et prangende resultat,” siger Per Christensen.

3F vil løbende kommentere på de øvrige dele af finansloven.

Kontakt:

Pressechef Klaus Lange 31 61 27 87

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/svigt-af-dagpengemodtagere-og-den-danske-model?releaseId=13564906

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu