PRM / Svingende interesse i lån for mænd og kvinder i Hovedstadsområdet

4. oktober 2018 09:00 | Af: Ritzau Info
 

I Hovedstadsområdet ses landets største forskel på mænd og kvinder i de ydre aldersgrupper. I 18-24-årsalderen kigger kvinderne 14% mere på online lån end mænd og 24% mere, efter de fylder 65 år. Mændene viser derimod klart større interesse fra, de er 25 år, til de er 55 år. Det konkluderer Lånio.dk i en ny undersøgelse.

Pressemeddelelse fra Lånio.dk

Det kan variere meget, hvornår i livet man vælger at tage et lån. En undersøgelse fra Lånio.dk viser, at kvinder i Hovedstadsområdet for det meste kigger efter online lånemuligheder i de yngste og ældste aldersgrupper. De har i disse aldersgrupper klart mere interesse for online lån end mændene. Mændene vedligeholder til gengæld en høj interesse i forhold til landsgennemsnittet i 25-55-årsalderen.

Specifikt for Hovedstadsområdet ses det, at disse grupper har den allerstørste forskel mellem mænd og kvinder i hele landet. Hovedstadsområdet har altså samme tendenser som tallene for hele landet, men forskellene mellem kønnene er størst her.

Mænd dominerer på landsplan

Danske mænd og kvinder er på landsplan forskellige i forhold til, hvornår i livet de kigger efter online lån. I forhold til mænd viser danske kvinder mere interesse i den yngste aldersgruppe, hvilket ændres drastisk fra 25-årsalderen og fremad.

Dér viser mændene klart mere interesse end kvinderne – en forskel, som gradvist udlignes indtil 55-årsalderen, hvor kvinderne igen overhaler mændene. Kvinders interesse stiger altså igen, jo ældre de bliver, mens mændenes falder.

På landsplan betyder mændenes gennemsnitlige overtal i 25-54-årsalderen, at de samlet set viser mere interesse for online lån end kvinder. Ligeledes er aldersgruppen 25-34 år mest repræsenteret med en næsten lineært faldende interesse derefter.

Analysen af danskernes låneinteresse fordelt på køn og aldersgrupper både nationalt og for forskellige landsdele er vedhæftet. Tallene er indsamlet fra intern trafik og udarbejdet i samarbejde med sammenligningsportalen Mikonomi.dk.

Kontakt:

Kommunikationsansvarlig Camilla Kruuse tlf.: +45 38 41 03 02 email: ck@laanio.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/svingende-interesse-i-lan-for-maend-og-kvinder-i-hovedstadsomradet?releaseId=13561535

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu