ANNONCE

PRM / Sweco skal udvikle hightech bydel i Kina

30. oktober 2020 10:53 | Af: Ritzau Info
 

Sweco er blevet valgt til at udvikle en ny hightech bydel på øen Hainan i det sydlige Kina. Området bliver et landmærke for Kina og en model for innovation, bæredygtigt design og teknologi, som vil tiltrække internationale tech-virksomheder.

Pressemeddelelse fra Sweco

“Vi er meget stolte over at skulle bidrage med vores ekspertise inden for arkitektur og bæredygtig byplanlægning til en opgave, som har betydning for mange mennesker i mange år fremover,”siger Daan Cedergren, fungerende øverste chef for Sweco Architects i Sverige.

Sweco vandt opgaven i en international konkurrence, og åbningen af parken skal efter planen finde sted i 2024. Swecos arkitekter er ansvarlige for planlægning og landskab og kommer også til at designe bygninger i området. Det totale byggeareal udgør 500.000 kvadratmeter.

“Det er et enormt og meget krævende projekt. At skulle implementere det under en pandemi er en højst usædvanlig, ekstra udfordring. Vores arkitekter arbejder integreret og involverende med planlægningen for at gøre projektet så bæredygtigt som muligt. Samtidig lærer vi hele tiden af kinesernes effektivitet og udviklingsambitioner,” siger Cedergren.

Næsten 100 Sweco-arkitekter på opgaven
Foruden en “Future Office Park” omfatter opgaven bygninger til forskning og udvikling, boliger, erhverv, skoler og et hospital. Flere af Swecos ekspertiseområder er involveret og næsten 100 arkitekter fra Sweco arbejder nu på opgaven.

“Sweco har arbejdet med bæredygtige udviklingsprojekter i Kina i mere end 20 år og har været ansvarlig for mange spændende byudviklingsprojekter rundt om i landet. At vi kan arbejde sammenhængende med helheden lige fra planlægning, landskab og arkitektur til interiør som i det her projekt, er altid en stor fornøjelse, siger Christer Stenmark, der er direktør for internationale operationer i Sweco Architects.

Kunden er Hainan Future Office Park Investment and Holding Co., Ltd, og den første fase af projektet indebærer et honorar på 85-100 mio. svenske kroner til Sweco.

Kontakt:

Presseansvarlig Morten Laasholdt tlf.: +45 3117 7117 email: morten.laasholdt@sweco.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sweco-skal-udvikle-hightech-bydel-i-kina?releaseId=13603448

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu