ANNONCE

PRM / Sydbank lander overskud på 70 mio. kr. i første kvartal af 2020.

15. april 2020 10:10 | Af: Ritzau Info
 

Sydbank offentliggør i dag resultaterne for første kvartal 2020. Det er 14 dage før det fulde regnskab, der kommer den 29. april.

Pressemeddelelse fra Sydbank A/S

Resultaterne for første kvartal er præget af tre retninger.

* Basisindtjeningen stiger med 7 pct. i forhold til første kvartal 2019 til 960 mio. kr.

* Basisomkostningerne er uændrede i forhold til første kvartal 2019 på 718 mio. kr.

* Effekterne af coronavirus påvirker handelsindtjeningen og beholdningsresultatet samt nedskrivningerne negativt med i alt 243 mio. kr. i forhold til første kvartal 2019.

Om resultatet siger administrerende direktør Karen Frøsig:

– Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle være stolt af et kvartalsresultat på 70 mio. kr. , men det er jeg. Resultatet for første kvartal er på mange måder et ualmindelig resultat i en ualmindelig tid, hvor en lumsk og farlige virus har givet os en lumsk og uforudsigelig økonomi, med store forskydninger i det finansielle miljø, siger administrerende direktør Karen Frøsig.

Fremgang i basisindtjeningen

I første kvartal 2020 er basisindtjeningen steget med hele 7 pct. i forhold til samme periode sidste år. Basisindtjeningen stiger med 60 mio. kr. i kvartalet til 960 mio. kr.

Stigningen skyldes at indtjeningen stiger i stort set alle indtjeningsområder på nær betalingsformidling og provisioner.

– Det er glædeligt at se, at de tiltag vi har lavet under strategien “En stærkere bank” virker, siger Karen Frøsig,der samtidig roser medarbejderne for indsatsen i perioden.

– Ikke meget er som det plejer, når vi arbejder hjemmefra, holder filialerne låst for første gang i Sydbanks 50-årige historie og holder afstand til hinanden i en periode, hvor vi oplever, at kunderne har stort behov for at være i kontakt med os, siger Karen Frøsig.

Handelsindtjening og beholdningsresultatet svigter

Hvor basisindtjeningen er stigende, har konsekvenserne af coronavirus betydet store fald i handelsindtjeningen på 81 mio. kr. i kvartalet og i beholdningsresultatet der er negativt med 78 mio. kr. i første kvartal 2020.

– Der er meget stor usikkerhed i markedet, og vi ser især at kreditspændet på både realkredit- og virksomhedsobligationer er blevet udvidet meget. Den usikkerhed det er et udtryk for koster desværre 78 mio. kr. i første kvartal, siger Karen Frøsig.

Nedskrivninger øget som forventet

Nedskrivningskontoen er for første gang i 3 år negativ, og i første kvartal nedskrives der i alt 84 mio. kr.

Da Sydbank den 17. marts valgte at suspendere forventningerne til resultaterne for 2020 skal de finansielle resultater offentliggøres, så snart de kendt internt. Selve regnskabet med alle detaljer fremlægges som planlagt den 29. april.

Kontakt:

Kommunikationschef Louise Degn-Hansen tlf.: 61204804 email: louise.degn-hansen@sydbank.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/sydbank-lander-overskud-pa-70-mio-kr-i-forste-kvartal-af-2020?releaseId=13591784

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu