ANNONCE

PRM / Tænketanke, naturfredningsforening og virksomheder i fælles kampagne: Indfør afgift på CO2

21. juni 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Tænketankene Cepos, Concito og Kraka er gået sammen med Danmarks Naturfredningsforening og de små og mellemstore virksomheder organiseret i erhvervsorganisationen SMVdanmark om en fælles kampagne. Den nye alliance vil overbevise regering og folketing om at indføre en CO2-afgift.

Pressemeddelelse fra Danmarks Naturfredningsforening

Imens klimaforhandlingerne spidser til, håber organisationerne at klimaminister Dan Jørgensen og folketingets partier vil omfavne C02-afgiften. Ellers bliver målet om 70% reduktion af drivhusgasudledningen i 2030 meget dyrt for samfundet, lyder advarslen.

Kampagnen går i luften søndag og vil løbe over de næste uger med afsæt i kampagnesiden Co2-afgiftnu.dk og med fælles annoncer i dagblade og på sociale medier.

Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, siger om kampagnen:

– Vi står overfor en kolossal grøn omstilling af hele vores samfund. Og det er vigtigt, at vi forsøger at gennemføre omstillingen så billigt og omkostningseffektivt som muligt. Med den her nye alliance af tænketanke, virksomheder og grønne organisationer håber vi at kunne overbevise regeringen om, at det vil være et klimapolitisk selvmål, at lægge det mest effektive klimaværktøj i graven.

Jens Hauch, cheføkonom og vicedirektør i Kraka:

– Co2 afgiften er klart den billigste måde for samfund og virksomheder at reducere udledning af Co2. Det kan gøres med særligt hensyn til de mest forbrugende, og fjernelsen af øvrige afgifter, samtidig med indførelsen af Co2-afgiften, giver en beskeden nettobelastning. Fordelingsmæssig på rig som fattig er afgiften ligeså retfærdig. Så for at sige det kort: Economics works!

Jarl Krausing, International chef i Concito:

– Vi har 10 år til at komme i mål med en 70% reduktion af vores CO2 udledninger, og få år efter skabe et Danmark med netto-nul CO2 udledninger. Vi skal med andre ord gennemføre en strukturel omstilling af hele det danske samfund. Her er en generel CO2-afgift et helt afgørende instrument i værktøjskassen, som vi ikke har samfundsøkonomisk råd tid at ignorere. En CO2-afgift står ikke alene, men det er et helt centralt økonomisk virkemiddel, som vi nu ser en samlet økonomisk fagkundskab bakke op om, og som regeringen bør lytte til, til gavn for ikke bare klima og samfundsøkonomi, men også får sundhed, innovation, vækst og beskæftigelse.

Otto Brøns-Petersen, Analysechef i Cepos:

– Med 70 pct.-målet har vi kastet os ud i en meget dyr dansk enegang, som risikerer kun at få en yderst begrænset global klimaeffekt. Men hvis politikerne insisterer på 70 pct., er en generel CO2-afgift det absolut billigste middel. Kan man ikke lide konsekvenserne af en afgift, er det 70 pct.-målet, der er problemet – ikke afgiften. Det vil dog være som at hælde brun sovs på æblegrøden, hvis vi indfører CO2-afgift, uden at vi samtidig fjerner den omfattende regulering, støtteordningerne og kæmpe afgiftsforskelle, der er i dag. Vi støtter denne alliance, men en generel CO2-afgift kræver også en grundig revision af den måde, vi tænker klimapolitik i dag.

Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark:

– Vi går generelt ikke ind for flere afgifter for dansk erhvervsliv, men vi mener, at en generel CO2-afgift er vejen til at nå 70 pct målsætningen. Det er den mest omkostningseffektive og billigste måde at sikre den rette omstilling af det danske samfund. Og så er det grundlæggende fair, at forureneren selv betaler for den skadesvirkning, han har på samfundet.

Læs det åbne brev til regeringen på https://www.co2-afgiftnu.dk/

Kontakt:

Kontakt:

Danmarks Naturfredningsforening
Pressechef Emil Nielsen, 31 19 32 46

Kraka
Vicedirektør Jens Hauch, 31 40 77 15

Concito
International chef Jarl Krausing, 29 89 66 00

Cepos
Pressechef David Elmer, 53 85 53 70

SMVdanmark
Vicedirektør Jakob Brandt, 24 25 27 27

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/taenketanke-naturfredningsforening-og-virksomheder-i-faelles-kampagne-indfor-afgift-pa-co2?releaseId=13595693

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu