ANNONCE

PRM / Tal fra SSI: Antallet af nye smittede falder i Hjørring Kommune og det betyder lempelser af midlertidige restriktioner

26. juni 2020 13:39 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

De nyeste tal fra Statens Serum Institut opgjort på kommuneplan viser, at antallet af nye smittetilfælde de seneste syv dage i Hjørring Kommune har været faldende og ligger i dag på niveau med andre kommuner.

– Der er således ikke en større risiko ved at gå på stranden i Løkken end ved at gå en tur på Strøget i København. Derfor kan alle medarbejdere, borgere og turister være helt trygge ved at færdes rundt i kommunen. Det er fortsat afgørende, at vi alle sammen fortsat følger generelle anbefalinger – ligesom alle steder i landet: hold afstand og sørg for god håndhygiejne, siger kommunaldirektør Tommy Christiansen.

Det er i dag besluttet, at de særlige restriktioner, der blev iværksat da smitten brød ud på Vendelbocenteret, gradvis nu bliver ophævet. I løbet af den kommende uge vil det igen blive muligt at aflægge besøg på et af kommunens øvrige ældrecentre, som udgangspunkt dog kun på udearealer. Besøgsrestriktionerne for beboerne på Vendelbocenteret opretholdes indtil videre. En række øvrige midlertidige restriktioner vil også blive ophævet, og her vil de berørte borgere få direkte besked fra kommunen.

Denne beslutning er taget på baggrund af, at antallet af beboere og medarbejdere som er testet positiv for Covid19 siden i søndags fortsat falder. Det samme gør antallet af isolerede beboere og hjemsendte medarbejdere og vi forventer, at udviklingen vil fortsætte i de kommende dage og uger indtil smitten er klinget helt af på Vendelbocenteret. Tallene for i dag ser således ud:

11 beboere er smittede og fortsat isolerede, mens 3 beboere er blevet raskmeldte og de er nu ude af isolation.

20 medarbejdere er sendt hjem med en positiv test, og 12 medarbejdere er raskmeldte og tilbage på arbejde.

– Midt i denne glædelige udvikling er der også en trist besked. Endnu en beboer døde i aftes på sygehuset, og vores tanker går naturligvis til den afdødes familie og pårørende, som er blevet underrettet, siger direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen Leif Serup.

Hjørring Kommune gennemfører i øjeblikket en omfattende teststrategi blandt borgere så vel som medarbejdere og derfor vil en evt. smittet kunne opfanges hurtigt og dæmmes ind. Hvis en borger bliver konstateret smittet, har Hjørring kommune planer for at inddæmme smitten, så den ikke spreder sig til andre.

Kontakt:

Kommunaldirektør Tommy Christiansen på 41 22 30 12

Direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen Leif Serup på 41 22 30 15

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tal-fra-ssi-antallet-af-nye-smittede-falder-i-hjorring-kommune-og-det-betyder-lempelser-af-midlertidige-restriktioner?releaseId=13596112

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu