ANNONCE

PRM / Talentskolen åbner ny designlinje på Holmegaard Værk

2. april 2020 13:37 | Af: Ritzau Info
 

Med en erfaren designer og underviser ved roret er Talentskolens nye designlinje klar til at se dagens lys på Holmegaard Værk.

Pressemeddelelse fra Næstved Kommune

Alderen siger 35 – men slår man blikket ned på CV’et, skulle man tro, at den var mindst det dobbelte.

Talentskolens nye afdelingsleder, Nina Born, har massiv erfaring både fra den kommercielle del af designbranchen, hos blandt andet H&M, og fra egen designvirksomhed. Og så har hun undervist på Kunstakademiets Designskole i København (KADK), Designskolen i Kolding og på en lang række højskoler og daghøjskoler, blandt andet Den Skandinaviske Designhøjskole.

Nu ser hun frem til at tage hul på et helt nyt kapitel i Næstved.

– Jeg glæder mig helt vildt til at bygge en linje op fra bunden. Jeg har undervist og studeret mange forskellige steder, så jeg kan bruge mine egne erfaringer til at skabe en så stærk og visionær linje som muligt, fortæller den nye afdelingsleder.

Professionelt miljø
Design har altid fyldt meget i Nina Borns liv. Med en mor, der selv er designer og underviser på KADK, har hun tidligt stiftet bekendtskab med de mange metoder, materialer og processer, som designfaget rummer.

Derudover har Nina Born både studeret ved Kunstakademiets Designskole og Designskolen i Kolding, før hun tog sin Master of Mixed Midia Tekstildesign fra den anerkendte designskole Royal College of Art i London.

Og netop baggrunden i Mixed Midia vil Nina Born bruge aktivt.

– Jeg har en ambition om at skabe et etårigt undervisningsforløb, som tager eleven med gennem et bredt spektrum af designfagligheder for at give indsigt i branchens diversitet, fortæller hun.

Skolens nye elever kan glæde sig til både at møde Nina Born, men også en lang række andre designere. Designlinjen kommer nemlig til at ligge på det nye store designmuseum Holmegaard Værk og vil blive en del af det professionelle miljø, der har til huse der.

Kæmpe gave
Formand for Kulturudvalget Linda Frederiksen glæder sig over Talentskolens udvikling.

– I Næstved er vi stolte af at kunne uddanne unge kreative talenter. Derfor er det helt naturligt, at vi nu tager næste skridt og åbner en ny designlinje på Holmegaard Værk. Jeg glæder mig til at opleve den synergi, der kommer til at opstå i mødet mellem dansk design og kunsthåndværk, samtidig med at vi giver talentfulde unge en helt unik mulighed for at dygtiggøre sig.

Talentskolens leder, Sigrid Abrahamsen, ser også frem til det nye kapitel.

– Det er en kæmpe gave, at Talentskolens nye linje kommer til at ligge på Holmegaard Værk, og vi glæder os enormt meget til samarbejdet med både glaskunstnerne på Værket, Grafisk værksted og de mange andre designere, der kommer til at lægge deres vej forbi.

Sigrid Abrahamsen løfter allerede nu sløret for, hvordan de nye elever kan se frem til at blive undervist.

– På Talentskolen har vi det dogme, at vores afdelingsledere kun må stå for halvdelen af undervisningen. Resten af tiden ansætter vi skiftende gæsteundervisere, der kommer med andre baggrunde, andre fagligheder og andre perspektiver på faget. Det betyder, at vores elever bliver præsenteret for mange måder at arbejde med kunst og på den måde forhåbentlig vil være bedre rustede til at finde netop deres vej.

Som på Talentskolens øvrige linjer søger eleverne ind ved at gå til optagelsesprøve. Fristen for tilmelding til optagelsesprøven på designlinjen er den 20. maj 2020. Information om optagelsesprøverne findes på www.talentskolen.nu.

Kontakt:

Leder af Talentskolen Sigrid Abrahamsen // Telefon: 21344637 // Mail: smwab@naestved.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/talentskolen-abner-ny-designlinje-pa-holmegaard-vaerk?releaseId=13591267

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu