PRM / Teknologisk teamwork gjorde affaldskraner mere effektive

6. september 2018 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Nye kraner og avanceret styringsteknologi sikrer mere effektiv drift og bedre forbrænding i Danmarks største kombinerede affalds- og energianlæg

Pressemeddelelse fra Lemvigh-Müller A/S

Tæt samarbejde mellem kranbyggere, komponentleverandør og teknikere fra stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller har været med til at sikre, at Vestforbrænding har fået et nyt og mere effektivt kranlæg til at håndtere de enorme mængder af affald, som døgnet rundt bliver forvandlet til grøn energi hos det tværkommunale affaldsselskab.

Med helt nye kraner og et mere avanceret styringssystem er det blevet muligt at operere tættere på væggene i Vestforbrændings enorme affaldssilo – i daglig tale Danmarks største skraldespand – og med højere hastighed. Det har stor betydning for driften af anlægget, der hver uge forvandler 10.000 tons affald fra storkøbenhavnske husholdninger og virksomheder til energi svarende til ca. 140.000 gennemsnitsdanskeres elforbrug og ca. 63.000 husstandes varmeforbrug.

Trækker på Lemvigh-Müllers teknikere

De nye 60 tons tunge kraner er bygget af en af verdens førende virksomheder inden for kranteknik til store energianlæg, Danish Crane Building (DCB). Til krananlæggets avancerede styresystem har DCB trukket på teknikere fra Lemvigh-Müller samt komponent- og teknologileverandøren Siemens. De tre virksomheder har gennem flere år arbejdet sammen om både udvikling af visioner for teknologianvendelse samt konkrete projekter. Ifølge Sven Møller Jensen, der leder Lemvigh-Müllers automationsteknikere, resulterer det i både udviklingsmæssig dynamik og praktisk arbejdsdeling.

“For en maskinbyggervirksomhed vil hverdagen ofte være præget af at få løst de igangværende opgaver og skabe ny vækst. Der er ikke altid tid til at sætte sig ind i for eksempel nye styringsteknologier og vurdere, hvordan de kan sættes i spil. Det kan vi hjælpe med, i kraft af at vi er involveret i mange typer opgaver og har et meget tæt samarbejde med producenter som Siemens,” siger han.

Mærkbart bedre effektivitet
Den nye kran-hardware og optimeret styring betyder, at Vestforbrænding har opnået en mærkbar forbedring af effektiviteten. Det konstaterer affaldsselskabets produktionschef, Martin Christensen.

“Et af målene med det moderniserede krananlæg var hurtigere drift og en bedre opblanding af vores affald, så vi kunne opnå en bedre brændværdi, og det er lykkedes,” siger han.

Lemvigh-Müllers automationsteknikere får løbende opdateret deres kompetencer hos Siemens. Det har ført til et tæt samarbejde, hvor de løser mange af de udfordringer, Siemens’ egne teknikere også arbejder med. Det er en hjælp i en travl afdeling for digitalisering, automation og industriel kommunikation, forklarer Lars-Peter Hansen, Technology Specialist Manager hos Siemens Danmark.

“Når der er mange opgaver at løse, er det en stor fordel at have en samarbejdspartner, som taler samme sprog og selvstændigt kan både designe og konfigurere selv meget komplekse løsninger,” siger han.

Forudser flere opgaver

Hos DCB er ordrebogen typisk fuld et år til halvandet frem i tiden. Men fremtiden kan byde på endnu flere opgaver. Det forudser virksomhedens adm. direktør, Jon Jensen.

“Danmark er kendt for avanceret teknologi til affalds- og biomasseforbrænding langt ud over Europas grænser, og jeg tror, at der kommer til at ske rigtig meget inden for affaldsforbrænding i de kommende år, både her i Europa og i Asien. For eksempel i England, som tidligere har eksporteret husholdningsaffald til forbrænding i Danmark. Her har man fået øjnene op for potentialet i at udnytte affaldet til energiproduktion, og der bliver investeret betydeligt på området,” siger han.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/teknologisk-teamwork-gjorde-affaldskraner-mere-effektive?releaseId=13477167

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu