ANNONCE

PRM / Telia fastholder overskud i endnu et kvartal præget af corona

21. oktober 2020 07:04 | Af: Ritzau Info
 

Nordens største teleselskab, Telia, offentliggør i dag resultatet for tredje kvartal 2020. Kundetilgangen fortsætter for Telia Danmark, der også ser stigende kundetilfredshed. Telia fastholder overskuddet til trods for en lavere indtjening, der er delvist påvirket af faldende roaming-indtægter.

Pressemeddelelse fra Telia Danmark

Telia har fremgang på kundefronten for femte kvartal i træk. I løbet af Q3 har Telia aktiveret 12.000 nye sim-kort, til henholdsvis 4.000 nye mobilkunder og 8.000 IoT- og M2M-løsninger, hvilket bringer den samlede base op på 1.484.000.

“Jeg er meget tilfreds med, at fortsat flere kunder vælger os. Hver dag gør alle i Telia en kæmpe indsats for at levere de bedste løsninger og oplevelser til kunderne. Det afspejler sig også i den stigende kundetilfredshed, som er et af vores helt centrale fokusområder. Samtidig tager vores satsning på IoT-området fart, og markedet efterspørger i stigende grad vores løsninger. Anvendelsesmulighederne på området kommer til at vokse yderligere i forbindelse med introduktionen af 5G-teknologien”, fortæller Telias danske CEO, Thomas Kjærsgaard.

Stabilt overskud i en usikker tid
Samlet set leverer Telia et overskud (EBITDA) på 197 mio. danske kroner, hvilket er 2,5% mindre end samme kvartal i 2019. Service revenue for perioden ender på 695 mio. danske kroner mod 761 mio. danske kroner året før.

“Vi fastholder et stabilt overskud i et marked, der stadig er præget af corona-situationen. Den lavere rejseaktivitet i og uden for Danmark påvirker roaming-indtægterne. Vores langsigtede indsats for at simplificere forretningen, blandt andet ved at lukke ned for en række ældre produkter og systemer, påvirker som forventet også toplinjen. Vi kompenserer dog stort set for reduktionen i indtjeningen gennem vores løbende effektiviserings- og digitaliseringstiltag. Det er en stærk indsats i en periode, hvor en stor del af vores medarbejdere fortsat arbejder hjemmefra med et forbilledligt højt engagement,” slutter Thomas Kjærsgaard.

NØGLETAL

Q3 2019

Q3 2020

Service Revenue

761 mio. dkk

695 mio. dkk

EBITDA

202 mio. dkk

197 mio. dkk

Telia Danmark er organiseret som filial under Telia Company. Derfor aflægges Telia Danmarks regnskab fra Stockholm og i svenske kroner. De ovenstående beløb er omregnet til danske kroner. Det samlede Q3-resultat for Telia Company er tilgængeligt på Investor Relations-sitet.

Kontakt:

Pressechef Mads Houe tlf.: 28 27 01 71 email: mads.houe@teliacompany.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/telia-fastholder-overskud-i-endnu-et-kvartal-praeget-af-corona?releaseId=13602697

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu