ANNONCE

PRM / TELIA TEAMER OP MED RIOT GAMES OG LANCERER NORDISK LEAGUE OF LEGENDS-TURNERING

15. april 2020 11:00 | Af: Ritzau Info
 

Et nyt partnerskab mellem spilgiganten Riot Games, Esports-arrangøren DreamHack og Telia etablerer en ny national og nordisk turnering for verdens mest populære computerspil ‘League of Legends’. Det omfattende samarbejde bliver skudt i gang med afholdelsen af den første Telia Esports Series League of Legends-turnering i juni 2020.

Pressemeddelelse fra Telia Danmark

League of Legends (LoL) er på blot ti år blevet verdens mest populære computerspil. Spillet er udviklet og ejet af Riot Games, der i dag arrangerer både online og fysiske turneringer i stadionformat over hele verden. League of Legends er især populært i USA og Asien, hvor det seneste verdensmesterskab tiltrak flere en 100 mio. unikke seere.

Telias satsning på Esport
Esport er en underholdningsindustri i hastig vækst. Den teknologidrevne konkurrenceform appellerer til unge i alle aldre og har udviklet sig til at være en fast del af mange familiers hverdag. Som digital frontløber leverer Telia allerede infrastrukturen, der gør det muligt at spille online. Med etableringen af Telia Esports Series gør Telia nu sin entré i gaming-arenaen, og vil også introducere gamingudstyr i sortimentet i løbet af maj.

“Esport er en af de hurtigst voksende konkurrenceformer i verden målt på deltagere og publikum – og i det absolutte førerfelt for denne udvikling ligger League of Legends. Sammen med Riot Games vil vi gøre de nordiske lande til en stærk del af det globale Esports-fællesskab samt give spillerne og seerne oplevelser og indhold i verdensklasse. Det er en stor nordisk satsning, og kun fantasien sætter grænser for samarbejdets potentiale,” siger Sine Smith-Jensen, Director of Commercial Management i Telia.

Norden på LoL-verdenskortet
Hidtil har Telia samarbejdet med Riot Games om en national turnering i Finland. Men nu skaleres projektet op i et fælles nordisk format, når Telia Esports Series introduceres i Danmark, Sverige og Norge. Alle lande får en officiel national turnering med faste livestreams, der bliver kommenteret på de lokale sprog.
Riot Games afholder allerede omfattende turneringer i Nordamerika, Europa, Kina og Sydkorea. Den nye nordiske liga bliver dermed en del af det globale økosystem af spillere og fans.

Verdens mest populære Esportsspil
League of Legends, der blev lanceret i 2009, er er et strategisk holdspil, hvor to hold på fem personer møder hinanden i en online spillearena. Spilformatet kaldes Multiplayer Online Battle Arena – også kendt under forkortelsen MOBA. Målet med spillet er at ødelægge modstanderens base, mens du forsvarer dit eget udgangspunkt.

“Det ambitiøse, turneringssystem for League of Legends, som vi nu skaber sammen med Telia og Dreamhack, vil give talentfulde spillere fra hele Norden mulighed for at udfolde sig og konkurrere på en ny hjemmebane. Det vil også give amatørspillere en unik chance for at kvalificere sig til professionelle kampe, ligesom LoL-fans får mulighed for at følge de bedste, nationale spillere tæt og engagere sig i de lokale events,” siger Mo Fadal, Head of Publishing Nordics hos Riot Games.

De første turneringskampe i Telia Esports Series vil efter planen blive afholdt i juni 2020.

Yderligere information
League of Legends
Riot Games
DreamHack

Kontakt:

Pressechef Mads Houe tlf.: 28 27 01 71 email: mads.houe@teliacompany.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/telia-teamer-op-med-riot-games-og-lancerer-nordisk-league-of-legends-turnering?releaseId=13591744

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu