ANNONCE

PRM / Thomas Kluge modtager kulturpris på Rønnebæksholm

24. oktober 2020 14:54 | Af: Ritzau Info
 

Hele to priser blev overrakt på kunsthallen Rønnebæksholm i dag. Maleren Thomas Kluge fik Trelleborg Fondens Kulturpris. Talentprisen gik til den unge kunstnerspire og filmskaber Alexander Pearson, som har gået på Talentskolen i Næstved.

Pressemeddelelse fra Næstved Kommune

Den landskendte maler Thomas Kluge fik i dag Trelleborgfondens Kulturpris, også kaldet Grundtvig-Marie Prisen. Det skete ved en prisoverrækkelse på kunsthallen Rønnebæksholm i Næstved, hvor borgmester Carsten Rasmussen stolt kunne give prisen til Thomas Kluge.

“Thomas Kluge er en enestående maler, som har formået at sætte sig selv på landkortet med mesterligt håndværk og sin helt egen kunstneriske stil. Vi er rigtig stolte over at have sådan en kapacitet i Næstved,” sagde Carsten Rasmussen i sin tale til Thomas Kluge.

Der følger 25.000 kr. med kulturprisen i Næstved, som hvert år bliver sponseret af Trelleborg Fonden.

Talentpris uddelt

Talentprisen gik til Alexander Pearson, som er et ungt multitalent, der behersker flere discipliner inden for filmproduktion. Alexander har dygtiggjort sig på Talentskolens Filmlinje i Næstved, og i år er det lykkedes ham at vinde publikumsprisen i en national filmfestival.

“Det er en rigtig stærk og personlig film, som Alexander har skabt, og det er en flot måde at afslutte sit ophold på Talentskolen. Alexander er et stort kunstnerisk talent, som både kan skabe et manuskript og instruere”, fortæller en begejstret leder af Talentskolen i Næstved, Sigrid Abrahamsen.

Talentprisen er på 10.000 kr., og de to øvrige nominerede til prisen modtager hver en anerkendelse på 1.000 kr. Sofie Treu, som har gået på Talentskolens Musicallinje blev fremhævet for sin målrettede indsats og succes med at komme ind på en international scenekunstuddannelse. Christoffer Tauber blev anerkendt som indehaver at et helt særligt socialt, skabende talent, som han har udfoldet med stor energi, bl.a. som koordinator for den unikke Næverland Festival i Næstved.

“Talentprisen bliver uddelt som et led i kommunens satsning på kunstnerisk talentudvikling. Vi er rigtig stolte af at have dygtige unge, kunstneriske talenter som jer her i Næstved Kommune”, sagde Linda Frederiksen, der som formand uddelte prisen på vegne af Kultur- og Demokratiudvalget.

Talentprisen bliver uddelt for at anerkende og synliggøre unge, der gør en særlig indsats og udfolder sig inden for kulturområdet. Og for at opmuntre og motivere andre unge til at dyrke deres talent.

Kontakt:

Linda Frederiksen, Kulturudvalgsformand, telefon 20 24 85 78.
Kim C. Dawartz, Centerchef, Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune, telefon
24 62 66 06.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/thomas-kluge-modtager-kulturpris-pa-ronnebaeksholm?releaseId=13603000

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Sponsoreret Artikel
 

Der har været et klart fravalg af farver, som vi i dag ser en respons på. Det største hit lige nu er nemlig at få farverne tilbage i hjemmet.

Væk er det kedelige og hvide, og fremme er farverne, men du behøver ikke at blive skræmt.

Det er smukt, frisk og unikt, uden at være kaotisk men i stedet modig – du skal bare vælge de rette farver og elementer. Det giver vi en guide med tips og tricks til her.

Her er de rette farver

Spørger du de danske eksperter indenfor indretning, så kommer farverne fra naturen.

Et af de største farverige hits i 2019 er den grønne farve, men grøn er ikke bare grøn. Grøn kan være en flot og dyb nuance af grøn. Sådan en grøn som tager dig tilbage til den dybe, stille og rolige skov.

Det kan også være en støvet og lysere grøn nuance med toner af grå, som også bringer de naturlige farver ind i hjemmet.

Faktisk er de naturlige farver det helt store hit. Derfor kan det også være en helt dyb og mørk blå farve som havet, eller en lette gule farve fra rapsmarkerne. Det kan også være en sart rosa som de smukke, vilde blomster.

Det handler blot om ikke at få de skarpe toner ind i hjemmet. Det skal ikke se falsk ud, men naturligt, og det er en grundregel, som du bør have in mente, når du tager ud og køber maling. Når du kommer bort fra disse, må du ellers gerne blande og mikse.

Et stort hit i boligmagasinerne er, at du kører mange forskellige nuancer af den samme farve. Ser du i skoven finder du heller ikke kun én grøn, men et utal af grønne toner og nuancer sammen med endnu flere nuancer af brun og grå. Bland disse igennem din indretning, og så får et rigtigt smukt resultat.

Sådan får du farverne ind

Når du har fundet de farver, du kunne tænke dig, handler det ikke blot om at købe maling.

Maling er dog et rigtig godt udgangspunkt for at få farver ind i hjemmet. Her kan en idé være både at male hele rummet i flotte, naturlige nuancer, men du kan også nøjes med en enkelt fin væg i en støvet og dyb blå.

Farver kan også komme gennem billeder – for eksempel flotte plakater fra Wallstickerland. Her kan du finde naturlige udtryk som dyremotiver eller fotografier af planter og blomster.

På den måde får du også endnu mere natur ind i hjemmet.

Tager du det et skridt videre, kan du overveje en flot flise i pejsestuen i naturlige grå, blå og grønne nuancer. Du kan også købe en masse puder til sofaen i forskellige nuancer, da det er en nem måde at få farven indenfor, uden at den er permanent.

Overvej også gerne vaser, glas, tæpper og møbler til at få en masse farve ind i hjemmet.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu