PRM / Til skade ved firmajulefrokosten? Se her hvordan forsikringen dækker

6. december 2018 08:25 | Af: Ritzau Info
 

Ulykker, der sker under firmaets officielle julefrokost er omfattet af arbejdsskadeforsikringen. Der er derfor hjælp at hente til genoptræning, eller hvis du får mén af uheldet.

Pressemeddelelse fra If Skadeforsikring

Det kan være ubehageligt at vågne op dagen efter en lidt for våd julefrokost. Og endnu mere ubehageligt, hvis festlighederne har ført et brækket ben eller en knækket tand med sig. Men! Ulykker, der sker under firmaets officielle julefrokost er omfattet af arbejdsskadeforsikringen, og derfor er der hjælp at hente til genoptræning eller hvis du får mén af uheldet.

Dristige moves på danse-gulvet og fald fra stole og trapper betyder hvert år, at danskere ender firmajulefrokosten på skadestuen. Men uheldet kan også ende i arbejdsskade-statistikken, og så er der hjælp fra forsikringen. Det gælder også, selvom du har været påvirket af alkohol.

– De ansatte er omfattet fra julefrokosten starter frem til den officielle afslutning. Går man videre i byen efter julefesten, så er det ikke længere arbejdsgiverens ansvar. Her er det den enkeltes private ulykkesforsikring, der eventuelt kan dække en skade, forklarer Helle Marianne Olesen, leder af Personskade Erhverv hos If Skadeforsikring.

Ikke cykelstyrt

Årsagen til skaden skal være en “naturlig del af firmajulefrokosten”. Et slagsmål mellem to kolleger vil sortere under private anliggender, men skader der sker i spirituspåvirket tilstand, er omfattet.

– Graden af beruselse spiller ikke ind, når der tages stilling til, om skaden er en arbejdsskade eller ej. Den kan dog spille ind, når der skal udmåles erstatning, siger Helle Marianne Olesen.

Vælger man at hoppe på cyklen på vej hjem fra en våd julefrokost og vælter, fordi man ikke kan holde balancen, så er der heller ikke længere tale om en arbejdsskade.

Kommer man så slemt til skade under julefrokosten, at arbejdsevnen bliver påvirket, har man mulighed for at få erstatning for helbredsmæssige gener og varige mén og tab af erhvervsevne. Skaden skal anmeldes til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring hurtigst efter ulykke og senest et år efter skadestidspunktet. Skaden skal også anmeldes til ens egen ulykkesforsikring.

Fakta om julefrokost og ulykker

  • Skader der sker under firmajulefrokosten skal anmeldes til firmaets arbejdsskadeforsikring.
  • Der skal være tale om en officiel julefrokost, som firmaet har inviteret de ansatte til.
  • Det har ingen betydning om julefrokosten afholdes i eller uden for arbejdstiden.
  • Det er uden betydning om arbejdsgiveren selv er til stede ved festen.
  • Det har ingen betydning om julefrokosten holdes på arbejdspladsen eller ude i byen.
  • Spirituspåvirkning har ikke betydning for anerkendelse af skade. Det kan dog have indflydelse på erstatningens størrelse.

Kontakt:

Informationschef Birgitte Ringbæk tlf.: 3687 4183 / 6120 5009 email: birgitte.ringbaek@if.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/til-skade-ved-firmajulefrokosten-se-her-hvordan-forsikringen-daekker?releaseId=13565153

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu