PRM / Tilflytter starter netværk for tilflyttere i Varde Kommune

26. oktober 2018 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Tilflytternetværket “Ny i vest” vil gøre det nemmere for folk at falde til, når de flytter til Varde Kommune.

Pressemeddelelse fra Varde Kommune

BOSÆTNING

Da 30-årige Anna Sabro flyttede til Varde i juni, flyttede hun samtidig væk fra sit netværk i Aarhus, hvor hun har boet det meste af sit liv. Socialt startede hun forfra på vestkysten.

Nu starter hun tilflytternetværket “Ny i vest”, hvor hun og andre ligesindede mødes mindst en gang om måneden til et hyggeligt arrangement. Det kan være alt fra caféture og museumsbesøg til ølsmagning, foredrag eller en hyggelig middag.

CITAT

Anna Sabro, studerende og tilflytter i Varde:

“Når man river rødderne op og flytter til et nyt sted, kan det være forbundet med mange følelser. Jeg skulle selv starte fra bunden, da jeg flyttede hertil. Med tilflytternetværket håber jeg at skabe et netværk, der på en hyggelig måde byder folk velkommen til kommunen, og hvad den har at byde på af natur, kultur og sociale relationer.”

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

“Som tilflytter skal man forholde sig til mange nye ting som job, bolig, uddannelse og andre praktiske ting. Men det er mindst lige så vigtigt, at man får opbygget et socialt netværk. Derfor er tilflytternetværket et rigtig godt initiativ, som vi som kommune støtter op omkring.”

“Jeg håber, at nye folk i vores virksomheder, garnisoner og kommune vil gå med i netværket.”


FAKTA

  • Det koster ikke noget at tilmelde sig netværket. Man tilmelder sig ved at melde sig ind i Facebook-gruppen “Ny i vest – tilflytternetværk i Varde Kommune“.
  • Første arrangement i tilflytternetværket er onsdag den 7. november kl. 17-20. Her byder natur- og kulturformidler Merete Vigen på en guidet tur omkring den genskabte Filsø, som forskere har beskrevet som et botanisk mirakel, og som 234 fuglearter har taget til sig. Turen tager ca. 1½ time og efterfølges af spisning på en café eller restaurant i området.
  • Varde Kommune bidrager økonomisk til netværkets månedlige arrangementer, mens deltagerne selv betaler for forplejning.

Kontakt:

Anna Sabro
Studerende og tilflytter
41 44 15 22
ansadol87@gmail.com

Erik Buhl
Borgmester, Varde Kommune
40 17 44 54
erbn@varde.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tilflytter-starter-netvaerk-for-tilflyttere-i-varde-kommune?releaseId=13562958

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu