ANNONCE

PRM / Tilfredshed med diabetesmedicin er ikke nødvendigvis det samme som god kontrol med sygdommen. Det viser ny undersøgelse med 4.342 diabetespatienter

13. november 2020 15:07 | Af: Ritzau Info
 

Hele 89 % af de mennesker, der lider af diabetes, er tilfredse med deres nuværende behandling. Alligevel er der stadig 38 % af patienterne, som angiver, at deres langtidsblodsukker er for højt eller lavt, og hos 54 % fluktuerer deres langtidsblodsukker ofte.

Pressemeddelelse fra Drugstars

Samtidig føler hele 40 % af patienterne, at deres livskvalitet er negativt påvirket af sygdommen. Det viser indsigter fra DrugsDisclosed.com, der har gennemført en stor såkaldt – Real World Evidence – undersøgelse med 4.382 respondenter via DrugStars app’en.

89 % af diabetespatienterne er i det store hele tilfredse med deres behandling

38 % af diabetespatienterne angiver, at deres langtidsblodsukker er for højt

40 % af diabetespatienterne siger, at deres tilstand påvirker deres livskvalitet negativt

46 % af diabetespatienterne forsømmer bevidst deres helbred i en eller anden udstrækning, da de ønsker at undgå konstante påmindelser om, at de lider af diabetes

Nye lægemidler inden for diabetes behandling vurderes generelt bedre af patienterne end ældre præparater baseret på 20606 medicin reviews

En af årsagerne til at nogle patienter til trods for tilfredshed med den medicinske behandling alligevel ikke er velbehandlede, skal måske findes i, at 46 % af respondenterne i nogen udstrækning bevidst forsømmer at varetage den bedste pleje af deres helbred, da de ønsker at undgå konstante påmindelser om deres sygdom.

De nye lægemidler er måske løsningen

DrugsDisclosed.com dykkede dybere ned og så på den medicin, som patienterne tager. Platformen indeholder medicinoplevelser og -holdninger til specifikke lægemidler, og har i skrivende stund 399.084 patientvurderinger af medicin. Medicinvurderingerne forholder sig til virkningen, brugervenlig information, tillid, nødvendighed og generel tilfredshed med medicinen. DrugsDisclosed.com indeholder i alt 20.606 patientvurderinger af medicin til behandling af diabetes, og dykker man ned i disse indsigter, tegner der sig et tydeligt mønster. Specielt inden for diabetes type 2 vurderer patienterne de nye typer af lægemidler bl.a. GLP-1 bedre end de ældre lægemidler som f.eks. metformin. Til trods for patienternes selvrapporterede tilfredshed med behandlingen kunne dette måske være en indikator for, at der kan opnås endnu bedre sygdomskontrol, såfremt flere anvender de nye former for diabetesmedicin, da der er en direkte korrelation mellem patient vurderingerne og efterlevelse af behandling (compliance).

“Verdens Diabetesdag giver os chancen for at øge opmærksomheden omkring denne sygdom, der rammer hundreder af millioner globalt. Vi har afdækket problemer, som disse patienter står over for, og identificeret områder, der skal løses. Ved at lytte til disse patienter og deres daglige oplevelser med deres medicin kan såvel sundhedsvæsnet som de farmaceutiske virksomheder derefter tilbyde de nødvendige forbedringer, der skal til for at forbedre behandlingerne og i sidste ende livskvaliteten for disse mennesker”, siger DrugsDisclosed.com grundlægger og tidligere professor i socialfarmaci ved Københavns Universitet, Claus Møldrup.

SLUTTER

DrugsDisclosed.com’s (Patient Reported Outcome Measures) PROM-forskning består af 4.342 patienter, der lider af type 1, type ½ og type 2-diabetes fra Storbritannien, Irland og Skandinavien.

Og spørgeskemaet om medicinoplevelse og holdning om patienternes opfattelse af deres diabetesmedicin omfattede 20606 medicinsk gennemgang.

Type 1 https://www.drugsdiscovered.com/mea-index/diabetes-type-1

Type 2 https://www.drugsdiscovered.com/mea-index/diabetes-type-2

DrugsDisclosed.coms MEA-indeks dækker medicinsk indsigt for 37 forskellige sygdomme og er baseret på i alt mere end 399.000 medicinbedømmelser direkte fra patienter, der er i aktiv behandling med præparaterne, og som lever i Storbritannien, Irland, Skandinavien og USA.

Kontakt:

CEO Claus Møldrup tlf.: +4526285636 email: cm@DrugStars.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tilfredshed-med-diabetesmedicin-er-ikke-nodvendigvis-det-samme-som-god-kontrol-med-sygdommen-det-viser-ny-undersogelse-med-4342-diabetespatienter?releaseId=13604277

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu