PRM / Tilstandsrapporter kan miste troværdighed på grund af politisk fadæse.

14. september 2018 06:30 | Af: Ritzau Info
 

Hussælger bestiller troligt deres tilstandsrapporter, men er det pengene værd og bliver de lavet på et objektivt grundlag.?

Pressemeddelelse fra Total-Tjek

I 2004 indgik daværende minister Bendt Bendtsen (K) en aftale med Dansk Ejendomsmæglerforening, ejendomsmægler skulle nu have mulighed for at bestille tilstandsrapporter igennem et forsikringsselskab.

Det kan få fatale konsekvenser når hussælgere i stigende grad bestiller tilstandsrapporter igennem deres ejendomsmægler, som derefter kontakter et forsikringsselskab.

Set i lyset af afsløringen tilbage i 2004 hvor der var lignende interessekonflikter, viste det sig at byggesagkyndige af deres ejendomsmægler blev presset til at tegne et lyserødt billede af husets tilstand.

Interessekonflikter, har vist sig at have indflydelse på formuleringer af tilstandsrapporter fra 1996-2004 – på grund af et samarbejde mellem ejendomsmæglere og bygningssagkyndige.


Fra år 2004 er det dog med et anderledes fortegn – et samarbejde mellem forsikringsselskaber og bygningssagkyndige kan have indflydelse på formuleringer af tilstandsrapporter og en efterfølgende forsikringsdækning.

Det næste spørgsmål man bør stille sig kan et forsikringsselskab være uvildig, når de både bestiller en tilstandsrapport hos specielt udvalgte byggesagkyndige, og derefter giver et ejerskifteforsikringstilbud udfra samme tilstandsrapport.

At man har haft kikkerten for det blinde øje i så mange år er tankevækkende – jeg kan ikke forstå at både styrelser og politiker ikke har lært noget, siger byggesagkyndig Kenneth Madsen indehaver af Total-Tjek i Haderslev.

https://www.facebook.com/Total.Tjek/

https://www.total-tjek.dk

Kontakt:

Yderligere information hos:

Total-Tjek
Kenneth Madsen
Indehaver
Havgyden 33, 6100 Haderslev

Mobil: 22 52 23 57

Mail: totaltjek@gmail.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tilstandsrapporter-kan-miste-trovaerdighed-pa-grund-af-politisk-fadaese?releaseId=13547028

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu