PRM / Tiltrængt aftale om erhvervsuddannelser

22. november 2018 14:05 | Af: Ritzau Info
 

En tiltrængt aftale, der er absolut nødvendig, hvis vi skal få flere til at tage en erhvervsuddannelse. Sådan lyder Dansk Byggeris kommentar til den nye aftale om erhvervsuddannelser, som et bredt politisk flertal står bag.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Aftalen betyder, at indsatsen for at få flere både helt unge og lidt ældre til at vælge en erhvervsuddannelse nu skal op i gear. Det hilser Dansk Byggeri velkommen.

– Hvis ikke antallet af nye elever på erhvervsuddannelserne begynder at stige de kommende år, kommer danskerne til at kigge langt efter håndværkere i fremtiden. Som det ser ud nu, vil der efter nytår stå gabende tomme struktørhaller og murerværksteder på flere erhvervsskoler. Situationen er virkelig kritisk, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.

Mere kvalitet i undervisningen

Aftalen, der er indgået af regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale Vestre og SF består af en lang række små initiativer, som peger i den rigtige retning, når det gælder om at sikre en højere kvalitet på erhvervsskolerne og få flere til at søge ind på en erhvervsuddannelse.

– Det er rigtig godt for erhvervsuddannelserne, at et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale. Vi er især glade for, at de årlige besparelser på to procent er blevet afskaffet. Det gør det lettere at holde en høj kvalitet i erhvervsuddannelserne, siger Louise Pihl.

Dansk Byggeri hæfter sig ikke mindst ved, at aftalen forpligter kommunerne til at sætte måltal for hvor mange elever, der skal søge ind på en erhvervsuddannelse.

– Det er der brug for. Det er ude lokalt, at man skal have hånden på kogepladen og seriøst og systematisk arbejde med god vejledning og sørge for et godt samarbejde mellem kommune, erhvervsliv og erhvervsskoler, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.

Kontakt:

Underdirektør Louise Pihl, lop@danskbyggeri.dk, telefon 25 66 63 12
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tiltraengt-aftale-om-erhvervsuddannelser?releaseId=13564509

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu