ANNONCE

PRM / Tirpitz og 11 andre store museer: Udvid støttepakken

9. april 2020 07:46 | Af: Ritzau Info
 

Støttepakken til landets museer rammer helt forbi landets største, der går glip af store entréindtægter under coronakrisen. Vardemuseerne med Tirpitz som flagskib og 11 andre museer foreslår derfor at udvide støttepakken ud fra samme regnestok som støttepakken til medierne.

Pressemeddelelse fra Varde Kommune

CORONA

Vardemuseerne og 11 andre af landets største museer appellerer nu til at udvide den støtteordning til landets museer, som blev vedtaget tidligere på ugen. Aftalen har efterladt nogle af landets mest populære museer – dem med den største egenindtjening – uden indtægter i en tid, hvor salget af entrébilletter er forsvundet.

Det gælder også Tirpitz og Vardemuseernes øvrige museer, der på grund af Tirpitz’ normalt gode billetindtægter nu ikke får del i støttepakken.

Derfor er Vardemuseerne blandt de 12 danske museer, som foreslår en løsning inspireret af mediernes støttepakke, hvor man uanset størrelse kan søge om op til 80 procents dækning af den tabte indtjening.

Bliver udvidelsen af støttepakken en realitet, vil Vardemuseerne være blandt de museer, der kan få en altafgørende økonomisk håndsrækning.

CITAT
Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

“Det er helt afgørende for Varde Kommune som turistdestination, at Tirpitz og vores øvrige museer også er her efter coronavirussen har sluppet sit tag i landet.”

“Jeg håber, at forslaget fra de 12 museer kan blive en model for samfundets opbakning til vores kulturinstitutioner, så de store museer ikke bukker under som følge af coronakrisen.”

FAKTA
Foruden Vardemuseerne bakker følgende museer op om forslaget:

ARoS, Louisiana, Moesgaard Museum, Den Gamle By, De Danske Kongers Kronologiske Samling, Skagens Kunstmuseer, Designmuseum Danmark, M/S Museet for Søfart, Ringkøbing-Skjern Museum, Kvindemuseet og Arbejdermuseet.

Kontakt:

Erik Buhl
Borgmester i Varde Kommune
40 17 44 54

Claus Kjeld Jensen
Direktør for Vardemuseerne
29 38 66 64

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tirpitz-og-11-andre-store-museer-udvid-stottepakken?releaseId=13591665

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu