ANNONCE

PRM / To millioner til strategisk byudviklingsplan for Boulevardkvarteret i Varde

8. oktober 2020 13:20 | Af: Ritzau Info
 

Realdania, tre boligorganisationer (AAB, VBA og Bolig Sydvest) og Varde Kommune har netop afsat midler til en strategisk byudviklingsplan for Boulevardkvarteret i Varde.

Pressemeddelelse fra Varde Kommune

En ny byudviklingsplan skal tegne en klar retning for Boulevardkvarteret i Varde og vise, hvordan fysiske indsatser kan skabe en endnu bedre ramme for hverdagsliv i kvarteret og en bedre sammenhæng med den omkringliggende by.

Planen skal forholde sig til byudvikling på et overordnet niveau. Tanken er, at samarbejdet mellem boligorganisationerne og Varde Kommune vil sikre sammenhæng på tværs af ejerforhold i området.

Efterfølgende vil det være op til de enkelte parter at realisere indsatser i byudviklingsplanen, der ligger indenfor deres respektive matrikler.

Varde Kommune planlægger en områdefornyelse, der både omfatter boligorganisationernes områder og omkringliggende parcelhuskvartererer.

CITAT

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

“Vi ved fra tidligere projekter, at Boulevardkvarteret er hjemsted for en masse engagement og lyst til udvikling. Derfor er jeg overbevist om, at vi i samarbejde med beboerne og med en fælles udviklingsplan kan gøre Boulevardkvarteret til et endnu mere attraktivt sted at bo.”

FAKTA

  • Udviklingsplanen er finansieret med én million kroner fra foreningen Realdania, 675.000 kroner fra Varde Kommune og 500.000 kroner fra de tre boligorganisationer AAB, VBA og Bolig Sydvest.
  • I efteråret skal der vælges rådgivere til udviklingsplanen, så arbejdet kan begynde i løbet af vinteren. Det forventes, at planen cirka tager ét år at udarbejde.
  • Alle interesserede kan høre mere og stille spørgsmål til projektet til et virtuelt informationsmøde den 21. oktober klokken 16-17. Tilmelding skal ske til Jørgen Nielbæk på joni@varde.dk.

Kontakt:

Jørgen Nielbæk
Chefkonsulent i Varde Kommune
30 59 05 95 / joni@varde.dk

Björn Emil Härtel Jensen
Projektchef i Realdania
20 98 93 64 / bje@realdania.dk

Heidi Nielsen
Direktør i Varde Bolig Administration
24 87 72 25 / hn@vardebolig.dk

Michael Kornager
Direktør i Arbejdernes Andels-Boligforening
22 22 14 00 / mk@aabvarde.dk

Per Lønborg Andersen
Kundechef i Bolig Syd Vest
76 44 43 52 / pla@domea.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/to-millioner-til-strategisk-byudviklingsplan-for-boulevardkvarteret-i-varde?releaseId=13601410

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu