ANNONCE

PRM / To millioner til strategisk byudviklingsplan for Boulevardkvarteret i Varde

8. oktober 2020 13:20 | Af: Ritzau Info
 

Realdania, tre boligorganisationer (AAB, VBA og Bolig Sydvest) og Varde Kommune har netop afsat midler til en strategisk byudviklingsplan for Boulevardkvarteret i Varde.

Pressemeddelelse fra Varde Kommune

En ny byudviklingsplan skal tegne en klar retning for Boulevardkvarteret i Varde og vise, hvordan fysiske indsatser kan skabe en endnu bedre ramme for hverdagsliv i kvarteret og en bedre sammenhæng med den omkringliggende by.

Planen skal forholde sig til byudvikling på et overordnet niveau. Tanken er, at samarbejdet mellem boligorganisationerne og Varde Kommune vil sikre sammenhæng på tværs af ejerforhold i området.

Efterfølgende vil det være op til de enkelte parter at realisere indsatser i byudviklingsplanen, der ligger indenfor deres respektive matrikler.

Varde Kommune planlægger en områdefornyelse, der både omfatter boligorganisationernes områder og omkringliggende parcelhuskvartererer.

CITAT

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

“Vi ved fra tidligere projekter, at Boulevardkvarteret er hjemsted for en masse engagement og lyst til udvikling. Derfor er jeg overbevist om, at vi i samarbejde med beboerne og med en fælles udviklingsplan kan gøre Boulevardkvarteret til et endnu mere attraktivt sted at bo.”

FAKTA

  • Udviklingsplanen er finansieret med én million kroner fra foreningen Realdania, 675.000 kroner fra Varde Kommune og 500.000 kroner fra de tre boligorganisationer AAB, VBA og Bolig Sydvest.
  • I efteråret skal der vælges rådgivere til udviklingsplanen, så arbejdet kan begynde i løbet af vinteren. Det forventes, at planen cirka tager ét år at udarbejde.
  • Alle interesserede kan høre mere og stille spørgsmål til projektet til et virtuelt informationsmøde den 21. oktober klokken 16-17. Tilmelding skal ske til Jørgen Nielbæk på joni@varde.dk.

Kontakt:

Jørgen Nielbæk
Chefkonsulent i Varde Kommune
30 59 05 95 / joni@varde.dk

Björn Emil Härtel Jensen
Projektchef i Realdania
20 98 93 64 / bje@realdania.dk

Heidi Nielsen
Direktør i Varde Bolig Administration
24 87 72 25 / hn@vardebolig.dk

Michael Kornager
Direktør i Arbejdernes Andels-Boligforening
22 22 14 00 / mk@aabvarde.dk

Per Lønborg Andersen
Kundechef i Bolig Syd Vest
76 44 43 52 / pla@domea.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/to-millioner-til-strategisk-byudviklingsplan-for-boulevardkvarteret-i-varde?releaseId=13601410

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu