ANNONCE

PRM / To nye prodekaner ansat på Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet

5. oktober 2020 15:54 | Af: Ritzau Info
 

Kristine Kilså bliver prodekan for uddannelse og David Lundbek Egholm bliver prodekan for forskning på Faculty of Natural Sciences på Aarhus Universitet. Dermed er der sat et stærkt ledelseshold på det nye fakultet.

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet Natural Sciences

Ny prodekan for uddannelse

Kristine Kilså er 48 år og kommer fra en stilling som uddannelseschef og vice-fakultetsdirektør ved et af fire fakulteter på Sveriges Landbrugsuniversitet (SLU), hvor hun har været de seneste otte år. Her har hun ud over at være leder af fakultetets administrative uddannelsesenhed arbejdet med uddannelsesudvikling, kvalitetssikring af uddannelser og strategiske indsatser.

Før hun flyttede til Sverige var hun i en årrække viceinstitutleder for uddannelse på Kemisk Institut ved Københavns Universitet, hvor hun har haft størstedelen af sin universitetskarriere som forsker og underviser, inden hun skiftede forskerkarrieren ud med den mere ledelsesorienterede og strategiske bane.

Kristine Kilså er uddannet fra Københavns Universitet og har en ph.d.-grad i kemi fra Chalmers Tekniske Universitet i Göteborg. Efter en tid som postdoc ved Caltech i Californien, og adjunkt på Uppsala Universitet blev hun ansat som lektor ved Kemisk Institut og NanoScience Center på Københavns Universitet i 2004 og siden professor MSO inden for uddannelse og undervisning. Hendes forskningsområde handler om hvordan lys påvirker komplekse molekylære systemers struktur og funktion.

Ny prodekan for forskning

David Lundbek Egholm er 46 år og har siden 2019 været professor på Institut for Geoscience på Aarhus Universitet. Han er uddannet fra Aarhus Universitet, hvor han i 1999 blev kandidat i fysik og geofysik og i 2002 fik en ph.d. i geologi. Efter et par år på Melbourne University har han siden 2004 været ansat på Institut for Geoscience.

David Lundbek Egholm forsker i klima og isdynamik, og hans arbejdsmetoder ligger i spændfeltet mellem geofysik, anvendt matematik og isotopgeokemi. Han har fået stor anerkendelse for sine bidrag til forståelsen af hvordan fortidens gletsjere og iskapper ændrede jordens topografi.

Han har både modtaget en Sapere Aude Eliteforsker- (2007) og en Sapere Aude Forskningsleder-bevilling (2011) fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Gennem en årrække har David Lundbek Egholm arbejdet med forskningsstrategier og forskningsfinansiering. Først som formand for forskningsudvalget på Institut for Geoscience og siden 2019 som medlem af Danmarks Frie Forskningsfond, hvor han også sidder i det tematiske udvalg for Grøn Omstilling i 2020.

Kontakt:

Dekan Kristian Pedersen
Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet
Email: dean.nat@au.dk
Tlf. +4520117477

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/to-nye-prodekaner-ansat-pa-faculty-of-natural-sciences-aarhus-universitet?releaseId=13601346

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu