ANNONCE

PRM / Tørst efter nyt hjem i hovedstadsområdet

6. marts 2020 06:50 | Af: Ritzau Info
 

FREMVISNINGER: Bred fremgang, men mest frem her – svaghedstegn er forduftet med lav rente og udskudt boligskat, viser indeks

Pressemeddelelse fra home a/s

Der er solgt ud af lageret på boligmarkedet i løbet af februar – og forklaringen er enkel: Boligkøberne er usædvanligt aktive på boligjagten – både i forhold til årstiden og de seneste år på boligmarkedet.

Det dokumenterer seneste fremvisningsindeks fra Home og Danske Bank, der er baseret på gennemførte boligfremvisninger i februar hos ejendomsmæglerne i hele Home-kæden.


Regioner: Alle dele af landet går frem

Der er fremgang for villaerne og rækkehusene over en bred kam i hele landet – i alle regionerne er både måneds- og årstallene i plus.

“Sammenlignet med for et år siden er antallet af fremviste huse steget væsentligt på tværs af landet, med den største fremgang i København og i Nordjylland, og den mindste i Region Sjælland. Det understøtter billedet, som prisudviklingen tegner, med bredt funderet fremgang i langt det meste af landet, ” siger privatøkonom Louise Aggerstrøm i Danske Bank.

Hovedstaden peaker med godt 5 % flere købere på fremvisning. Det er næsten 18 % flere end samme tid for et år siden.

“Hovedstaden har fået ny luft under salget – og det gælder også for lejlighederne. De positive takter for fremvisninger er ikke kommet ud af det blå den seneste måned – der har været ekstra skub på siden midten af 2019. Særligt for lejlighederne i hovedstadsregionen har det ekstra rentefald og udskydelsen af boligskattereformen til 2024 givet markant mere at se til for ejendomsmæglerne,” forklarer senior kommunikationskonsulent i Home, Michael Dalsager.

Men også i Nordjylland og Midtjylland er der tale om to-cifrede stigninger i husfremvisningerne det seneste år.


Landsplan: Ikke fremvist for så mange købere siden 2007

Det samlede antal fremvisninger, når man lægger alle kategorier sammen, er det højeste siden 2007. Der er solgt flere boliger end der er kommet ind, og udbuddet til salg er dykket en smule ved indgangen til årets højsæson.

“Boligkøberne tager til fulde for sig af de muligheder, som markedet byder på lige nu. Optimismen er båret af flere års konstant fremgang i handler og salgspriser med et meget stærkt salg i 2019, absurd lave renter, godt med jobs og flere penge mellem hænderne i familierne. Det er en mikstur, der virker alle steder i landet,” siger Michael Dalsager.

For alle tre boligtyper i indekset har der været en del flere fremvisninger den seneste måned – selv når tallene er korrigeret for sæson: 3,3 % flere for villa og rækkehusene, og dobbelt så stor fremgang for sommerhusene, nemlig 6,6 %. Lejlighederne har også lagt svaghedstegnene bag sig med et spring på 3,7 %.

Og for alle tre boligtyper er året startet 13-15 % flere fremvisninger end på samme tid i 2019.

Men det er den ‘lille’ på boligmarkedet, sommerhuset, der spiller mest med musklerne. Her er fremgangen størst.

Samlet set giver månedens fremvisningsindeks et varsel om, at der bliver travlt med kuglepennen og købsaftalerne de kommende måneder, da der er en klar sammenhæng mellem fremvisninger og handler – og i sidste ende prisudviklingen, konkluderer Danske Bank i indekset.

Find alle regionale tal i fremvisningsindekset fra Home og Danske Bank (vedhæftet).

Derfor er der rift om boligerne til salg

1) Mange vil købe et nyt hjem nu
15 % af danskerne har planer om at købe bolig de næste måneder. Det er flere end for et år siden.

Kilde: home Køberbarometer 1. kvt. 2020 fra YouGov

2) De har stor appetit på bolig

Ikke siden 2007 er der set så mange boligkøbere på fremvisning. Det varsler flere handler.

Kilde: Fremvisningsindeks fra home og Danske Bank, februar 2020

3) Folk sidder fornuftigt i det

Mange er i job – også i gode vellønnede jobs – og generelt har familierne flere penge mellem hænderne.

Kilde: Danske Bank m.fl.

4) Vi kan låne uhørt billigt til hus og lejlighed
Førstegangskøbere og erfarne boligejere kan bo trygt og billigt med fast rente på 0,5 % i 30 år eller FlexLån® til minusrenter.

Kilde: Realkredit Danmark, rd.dk

5) Stigende friværdier får os til at flytte

Alene det seneste år er boligpriserne steget med pæne procentsatser – det giver mulighed for at skifte og opgradere hjemmet for mange nuværende boligejere.

Kilde: Boligsidens markedsindeks, landsplan jan. 2020

Kontakt:

Presseservice & analyse Michael Dalsager tlf.: 2043 3614 email: mida@home.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/torst-efter-nyt-hjem-i-hovedstadsomradet?releaseId=13589511

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu