ANNONCE

PRM / Tommel op fra Dansk Byggeri: genbrugspladser er igen åbne for erhvervslivet

23. marts 2020 06:54 | Af: Ritzau Info
 

Kommuner over hele landet har nu genåbnet mindst én genbrugsplads for erhvervsaffald i hver kommune, så virksomhederne igen kan komme af med deres affald og holde hjulene i gang. Det sker efter pres fra Dansk Byggeri, som roser kommunerne for at lytte til erhvervslivet.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Frygten for smitte med coronavirus fik mange af landes kommuner til at fortolke regeringens udmelding om nedlukning som om, at genbrugspladserne også skulle lukkes for virksomhederne. Sidste uge mødte virksomheder i mange kommuner over hele landet derfor en lukket port. Og det havde store konsekvenser ikke mindst for håndværkere og byggevirksomheder, der producerer betydelige mængder affald, når de arbejder.

Håndtering af byggeaffald er en vital del af byggeprocessen, og det er meget vigtigt for både miljøet, sundheden og sikkerheden, at affaldet køres væk.

– Bygge- og anlægsbranchen er en af de brancher, hvor en del af virksomhederne stadig kan opretholde aktiviteten og bevare arbejdspladserne, når medarbejdere og virksomheder tager de nødvendige forholdsregler for at forhindre coronasmitte. Åbne genbrugspladser betyder, at mange håndværksvirksomheder kan fortsætte arbejdet. Derfor er vi taknemmelige over, at kommunerne har genåbnet pladserne for erhvervsaffald, siger miljøchef i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling.

Det var Kommunernes Landsforening, der i sidste uge efter en opfordring fra Dansk Byggeri, udsendte en opfordring til kommunerne om at holde genbrugspladserne åbne for erhverv.

– Det er utrolig glædeligt at opleve den store forståelse for at hjælpe i den svære situation, vi er i. Midt i alle de dårlige nyheder, er der her et godt eksempel på, at vi sagtens kan arbejde sammen, når krisen spidser til, siger Simon Stig-Gylling.

Håndværkere, der afleverer byggeaffald på genbrugspladsen opfordres naturligvis til at holde god afstand til både kolleger og andre besøgende.

Kontakt:

Miljøchef i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling, ssg@danskbyggeri.dk, telefon 31 60 99 08

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tommel-op-fra-dansk-byggeri-genbrugspladser-er-igen-abne-for-erhvervslivet?releaseId=13590429

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu