ANNONCE

PRM / Topdanmark frisætter sygeplejersker og politifolk i kampen mod coronavirus

17. april 2020 09:21 | Af: Ritzau Info
 

Danmark genåbner langsomt. Får myndighederne derfor behov for endnu flere hænder i forsvaret, sundhedsvæsenet eller hos politiet, så har Topdanmark givet de af sine medarbejdere med sundhedsfaglig eller politimæssig uddannelse mulighed for at hjælpe til.

Pressemeddelelse fra Topdanmark A/S

Danmark genåbner langsomt, og flere kan blive smittet med coronavirus. Derfor har Pia Bay, der til dagligt arbejder med sundhed i Topdanmark som virksomhedens sundhedschef, meldt sig som frivillig til at hjælpe til, hvis myndighederne får brug for det.

“Danmark skal bedst muligt gennem coronakrisen. Topdanmark har mange medarbejdere med en sundhedsfaglig uddannelse eller med baggrund i enten forsvar eller politiet. Jeg er selv en af dem, idet jeg er Human Fysiolog af uddannelse og tidligere ansat på Rigshospitalet. Jeg står parat til at hjælpe til, hvis myndighederne får brug for mig,” siger Pia Bay.

Hun er en af de medarbejdere, som har benyttet sig af Topdanmarks beslutning om, at ansatte sygeplejersker, politifolk og tidligere forsvarsuddannede midlertidigt kan tage ansættelse på hospitaler, i forsvaret eller politiet for at hjælpe i kampen mod coronavirus.

“Danmark har brug for sygeplejersker, politifolk og folk med en baggrund i forsvaret. Vi har flere medarbejdere, som har denne baggrund. Selv om Topdanmark har ekstra travlt i disse tider, så vil vi gerne hjælpe og give disse medarbejdere mulighed for at tage midlertidig ansættelse hos de myndigheder, som har behovet,” siger Peter Hermann, administrerende direktør for Topdanmark.

Topdanmark fortsætter med at betale medarbejderne løn, mens de arbejder for myndighederne. Modtager medarbejderne en løn fra myndighederne, så modregner Topdanmark dog denne i medarbejderens nuværende løn. Dermed opretholder de ansatte det lønniveau, som de har hos Topdanmark.

Beslutningen er ikke uden omkostninger for virksomheden, da Topdanmark har ekstra travlt i disse dage, og nogle medarbejdere er svære at undvære. Det gælder især i skadeafdelingerne, hvor fx en del sygeplejersker er ansat. Peter Hermann lover dog kunderne, at beslutningen ikke vil gå ud over effektiviteten i skadebehandlingen, hvis myndighederne får brug for den udstrakte hånd.

“Vi får rigtig mange henvendelser fra kunder, der skal have hjælp. Men i øjeblikket kan samfundet også få brug for vores medarbejdere,” siger Peter Hermann.

Flere medarbejdere i Topdanmark har allerede skrevet sig på listen over folk, der kan bidrage til myndighedernes arbejde og er reserver, hvis myndighederne får brug for det.

Kontakt:

Presseansvarlig Maja Korshin tlf.: +45 51 79 93 56 email: ucy@topdanmark.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/topdanmark-frisaetter-sygeplejersker-og-politifolk-i-kampen-mod-coronavirus?releaseId=13591891

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu