ANNONCE

PRM / Topdanmark opjusterer forventninger til indtjening og vækst trods udfordrende kvartal

23. oktober 2020 12:01 | Af: Ritzau Info
 

Topdanmarks regnskab for Q1-Q3 2020 er kendetegnet af fortsat vækst i kundetilgangen og en opjustering af resultatforventningerne for året. Perioden er dog præget af et stigende antal skader på husforsikringen.

Pressemeddelelse fra Topdanmark A/S

Topdanmark lander efter årets første ni måneder et resultat efter skat for Q1-Q3 2020 på 553 mio. kr.

Samtidig opjusteres forventningerne til årets samlede resultat i 2020 fra 550-750 mio. kr. til 750-850 mio. kr.

“Vi har i hele 2020 indtil nu set en solid vækst i vores kundetilgang. Det gælder navnlig kunder inden for landbrug og erhverv. Samtidig har vores nye distributionssamarbejde med Nordea i Q3 fortsat de gode takter fra første halvår, og vi ligger allerede efter årets første ni måneder langt over vores målsætning for hele 2020 i antal henviste kunder fra Nordea. Den gode start på samarbejdet er en af grundene til, at vi nu hæver vores forventninger til årets vækst fra 2-3 pct. til ca. 3 pct.,” siger Peter Hermann, administrerende direktør i Topdanmark.

Han tilføjer, at Topdanmark har fået henvist 74.000 nye kunder gennem samarbejdet med Nordea.

Covid-19 præger Q3-regnskabet
Effekterne af Covid-19 har også i Q3 sat sit præg på Topdanmarks regnskab. På den positive side har Covid-19 særligt medført færre erstatninger på rejseforsikring og bilforsikring, mens afkastet på investeringer fortsat er negativt på grund af udbruddet af Covid-19 i Q1 2020. Samlet er den estimerede påvirkning fra Covid-19 på resultatet for de første tre kvartaler af 2020 minus 327 mio. kr.

Derudover har der været en betydelig stigning i erstatninger på husforsikringer i 2020, som i Q1-Q3 ligger 149 mio. kr. højere end samme periode sidste år. Det højere erstatningsniveau skyldes flere vandskader ifm. den megen regn i begyndelsen af året, flere store brandskader og flere rør- og svampeskader end i 2019. Den øgede mængde af rør og svampeskader skyldes bl.a. en højere renoveringsaktivitet i de danske husstande i forbindelse med Covid-19.

Præmiefremgang på livsforsikring
På livsforsikringsområdet har Topdanmark haft en præmiefremgang på 3,6 pct i Q1-Q3 2020.

Også på livsforsikringssiden påvirkede Covid-19 investeringsresultatet negativt. Og det er hovedårsagen til, at resultat for Q1-Q3 2020 på 44 mio. kr. er lavere end i samme periode sidste år.

Forventer yderligere vækst i 2021
Topdanmark har i forbindelse med Q1-Q3-regnskabet også offentliggjort en række resultatforudsætninger for 2021.

“Vi har et rigtig godt momentum i både nysalg og bevaring af eksisterende kunder. Den tendens forventer vi fortsætter ind i 2021.Vi regner derfor med at opnå en præmievækst på skadeforsikringsområdet i 2021 på lige over 3 pct.,” siger Peter Hermann.

For at øge konkurrencedygtigheden fortsætter udrulningen af Topdanmarks effektivitetsprogram.

“Vi kommer i 2021 til at sætte endnu mere fart på vores effektivitetsprogram, hvor vi fokuserer på automatisering af processer, risiko og prissætning samt indkøb. Vi forventer de kommende år at se gevinsterne af effektivitetsprogrammet,” siger Peter Hermann.

Topdanmark har i september lanceret en ny stor brandingkampagne, som er den største markedsføringskampagne for Topdanmark i en lang årrække. Kampagnen skal styrke Topdanmarks position på det danske forsikringsmarked som et premium brand med særlig vægt på Topdanmarks mangeårige kundebaserede fokus og lancering af kundeløftet ‘Vi er her for at hjælpe’. De foreløbige resultater af kampagnen har været positive med bl.a. et øget antal kundehenvendelser på Topdanmarks online salgsplatform.

Kontakt:

IR- og Kommunikationsdirektør Steffen Heegaard tlf.: +45 44 74 40 17 email: she@topdanmark.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/topdanmark-opjusterer-forventninger-til-indtjening-og-vaekst-trods-udfordrende-kvartal?releaseId=13602935

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu