ANNONCE

PRM / Tre ejerledere fra hovedstaden inspirerer i en krisetid

7. oktober 2020 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Til Årets Ejerleder 2020 hylder PwC, Nykredit og Dansk Erhverv alle dem, der gør en forskel – også i en krisetid. Dem, der hjælper med at holde hjulene i gang, og som har visionerne og evnerne til at skabe ideer og arbejdspladser. I hovedstaden er tre stærke ejerledere med til at inspirere i en vanskelig tid for mange.

Pressemeddelelse fra PwC

Blandt en lang række danske virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen har en jury nu udvalgt tre ejerledere fra hovedstaden, der kan være med til at inspirere dansk erhvervsliv i en vanskelig tid for mange.

“COVID-19 sætter samfund og virksomheder overfor en række betydelige udfordringer, der stiller nye krav til ejerledere og erhvervsdrivende i Danmark. Men krisen har også banet vej for handlekraft og kreativitet. For nye ideer og løsninger. Mange virksomheder har omlagt deres produktion på rekordtid og tilbudt hjælp på nye måder. Til Årets Ejerleder 2020 hylder vi alle dem, der gør en forskel,” fortæller, Flemming Eghoff, partner hos PwC i Hellerup.

Hos Nykredit uddyber Axel Henriques, regionsdirektør i region København:

“Som foreningsejet, dansk bank er vi glade for, at vi kan være med til at hædre ejerledere, der gør en forskel i byer og lokalsamfundet i hovedstaden. I år er et særligt år på grund af corona, og det er ekstra inspirerende at se, hvordan nogle ejerledere fx har givet en økonomisk håndsrækning til underleverandører eller skabt unikke services og produkter i et samarbejde med myndigheder og sundhedspersonale,” sigerAxel Henriques og fortsætter:

“Det har virksomhederne gjort for at hjælpe samfundet, hvor det har været muligt, og samtidig sikre deres forretning og bevare arbejdspladser. Ejerledere spiller en afgørende rolle for at få Danmark på fode igen.”

“Vi ønsker at hylde alle dem, der hjælper med at holde hjulene i gang, og som har visionerne og evnerne til at skabe ideer og arbejdspladser – også i en krisetid. Vi hylder entreprenørånden, købmandsskabet og himmelstormeren, og alle de ejerledere, der bidrager til fællesskabet og til samfundet. Det er dem, der er med til at genstarte Danmark,” tilføjer Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

De tre inspirerende ejerledere fra hovedstaden:

Ejerleder Gorm Rasmussen fra Carl Ras A/S (Herlev)
Carl Rasmussen stiftede Carl Ras i 1932, og siden er der sket meget for leverandøren til håndværkere. I 2008 overtager Gorm Rasmussen, Carls barnebarn, posten som administrerende direktør fra sin far Cai, der har stået i spidsen for Carl Ras i mere end 20 år. I dag består Carl Ras A/S af 18 butikker, en e-shop, apps til smartphone og iPad og mere end 350 medarbejdere. Sortimentet udvikler sig også til stadighed, og vareudvalget udskiftes og vokser sammen med kundernes behov. I mange år har Gorm foretaget aktive investeringer i startups, indtrådt i bestyrelser samt været mentor for erhvervsledere og virksomhedsejere, hvilket har været meget krævende på det personlige plan. Som følge heraf er hovedparten afviklet over de seneste år, og Carl fokuserer i dag fuldt ud på familie og Carl Ras A/S udfra devisen “Vær vigtig, hvor du er vigtigst”.

Carl Ras A/S’ styrke igennem Covid-19-krisen har været, at de er en familievirksomhed med en stærk, synlig og handlekraftig ejerledelse, der har formået at motivere medarbejderne til at yde en stor, ekstra indsats igennem krisen. Medarbejderne har i høj grad været inddraget i at løse udfordringerne, og der er blevet handlet hurtigt fra idéer til løsninger. Carl Ras A/S fik fx hurtigt bygget en app til medarbejderne, hvor al information om Covid-19 deles. Herudover livestreamer Gorm stort set hver morgen direkte til medarbejderne med en kort update på forretningen, tiltag, økonomi, Covid-19 status mv. Carl Ras A/S har desuden via sin supply chain kunne skaffe store mængder masker og håndsprit og har tilbudt dette til kommuner m.fl. til kostpris for at hjælpe i en vanskelig tid.

Ejerleder Lasse Staal fra Addifab Aps (Jyllinge)
Lasse Staal er ejerlederen bag Jyllinge-virksomheden Addifab, der står bag konceptet Freeform Injection Moulding, der med 3D-print laver støbeforme i plast. Virksomheden er stiftet i 2014 af Lasse G. Staal, Jon Jessen og Peter Lund Sørensen, der alle har en fortid i høreapparatsindustrien. AddiFab udvikler 3D-printere, software og materialer til brug for virksomheden, der arbejder med støbninger. Virksomhedens flagskib – Freeform Injection Moulding – er en teknologi til 3D-print af støbeforme i plast, der kan bruges i eksempelvis metalindustrien. Addifab er grundlagt i Jyllinge og har også kontor i Silicon Valley.

Under Covid-19-krisen opstod et akut behov for værnemidler og efterblot tre ugers udvikling og tests i Danmark stod Addifab klar til at producere en filter-adapter til dykkermasker. Idéen opstod hos en samarbejdspartner, Emergency Medicine Specialist, og Lasse Staal havde mod på at gå i gang med projektet, velvidende at produktet kun kunne sælges i en begrænset periode, indtil de almindelige værnemidler var tilgængelige igen. Det skyldes ikke mindst et passioneret team og en meget fleksibel produktionsmetode. MiMo, som produktet hedder, virker og er solgt til og brugt af hospitalspersonale i Canada, Sverige og UK. Der blev under perioden med mangel på almindelige værnemidler solgt i alt 3.500 stk.

Ejerleder Jan Buhl Lund fra Slagter Lund (Frederiksberg)
Jan Buhl Lund er 4. generation i spidsen for Slagter Lund, der siden 1952 har eksisteret på Peter Bangs Vej 123 på Frederiksberg. Fra at være en kombineret slagter- og viktualiebutik har Slagter Lund udviklet sig til at være en gourmet-slagter med fokus på fersk kød af højeste kvalitet og hjemmelavede specialiteter med fokus på catering og convenience. Samtidigt med et glidende generationsskifte mellem 3. og 4. generation har Slagter Lund udvidet med eksterne produktionslokaler i Valby, en butik i Torvehallerne på Israels Plads i København, en butik på Jægersborg Allé i Charlottenlund og et samarbejde med Nemlig.com, der skal gøre deres produkter mere tilgængelige for deres kunder.

Til trods for at butikken i Torvehallerne nærmest gik i stå under nedlukningen ifm. Covid-19-krisen, så steg omsætningen i butikkerne på både Frederiksberg, Jægersborg Allé samt salget via Nemlig.com. Succesen kan bl.a. tilskrives branding og ikke mindst brugen af alternative salgskanaler, herunder samarbejdet med Nemlig.com. Jan pointerer vigtigheden af hans ansattes omstillingsparathed, for da COVID-19 indtraf indførte han to-holdsskifte i produktionen, hvilket betød at to ud af fire ansatte fik væsentlig anderledes arbejdstider. De ansatte kvitterede med stolthed over at bidrage til virksomhedens fortsatte drift. Det er lykkedes virksomheden at fastholde noget af den øgede vækst, de oplevede under COVID-19-nedlukningen, ligesom de har bevaret hjertet i forretningen.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tre-ejerledere-fra-hovedstaden-inspirerer-i-en-krisetid?releaseId=13601397

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu