ANNONCE

PRM / Tre ejerledere fra Midt- og Vestjylland inspirerer i en krisetid

12. oktober 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Til Årets Ejerleder 2020 hylder PwC, Nykredit og Dansk Erhverv alle dem, der gør en forskel – også i en krisetid. Dem, der hjælper med at holde hjulene i gang, og som har visionerne og evnerne til at skabe ideer og arbejdspladser. I Midt- og Vestjylland er tre stærke ejerledere med til at inspirere i en vanskelig tid for mange.

Pressemeddelelse fra PwC

Blandt en lang række danske virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen har en jury nu udvalgt tre ejerledere fra Midt- og Vestjylland, der kan være med til at inspirere dansk erhvervsliv i en vanskelig tid for mange.

“COVID-19 sætter samfund og virksomheder overfor en række betydelige udfordringer, der stiller nye krav til ejerledere og erhvervsdrivende i Danmark. Men krisen har også banet vej for handlekraft og kreativitet. For nye ideer og løsninger. Mange virksomheder har omlagt deres produktion på rekordtid og tilbudt hjælp på nye måder. Til Årets Ejerleder 2020 hylder vi alle dem, der gør en forskel,” fortæller Poul Spencer Poulsen, partner fra PwC i Herning.

Hos Nykredit uddyber Frank Ryslev, regionsdirektør i region Nord- og Midtjylland:

“Som foreningsejet, dansk bank er vi glade for, at vi kan være med til at hædre ejerledere, der gør en forskel i byer og lokalsamfundet i Midt- og Vestjylland. I år er et særligt år på grund af COVID-19, og det er ekstra inspirerende at se, hvordan nogle ejerledere fx har givet en økonomisk håndsrækning til underleverandører eller skabt unikke services og produkter i et samarbejde med myndigheder og sundhedspersonale,” siger Frank Ryslev, og fortsætter:

“Det har virksomhederne gjort for at hjælpe samfundet, hvor det har været muligt, og samtidig sikre deres forretning og bevare arbejdspladser. Ejerledere spiller en afgørende rolle for at få Danmark på fode igen.”

“Vi ønsker at hylde alle dem, der hjælper med at holde hjulene i gang, og som har visionerne og evnerne til at skabe ideer og arbejdspladser – også i en krisetid. Vi hylder entreprenørånden, købmandsskabet og himmelstormeren, og alle de ejerledere, der bidrager til fællesskabet og til samfundet. Det er dem, der er med til at genstarte Danmark,” tilføjer Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

De tre inspirerende ejerledere fra Midt- og Vestjylland:

Ejerleder Torben Larsen fra Give Steel A/S (Brande)
Give Steel har været under stor udvikling siden oprettelsen i 1974, men virksomheden voksede i særdeles og blevet moderniseret i forbindelse med ejerskiftet i 2003, hvor Torben Larsen overtog Give Steel med sin tidligere arbejdskollega. I dag ejer Torben Larsen sammen med sine døtre 73 % af virksomheden. Udover at have en førende position i Danmark som producent af stålspær og eksportere stålkonstruktioner til hele Nordeuropa vægter Torben Larsen og Give Steel det at tage et socialt og samfundsmæssigt ansvar meget højt, hvilket udvises i ord og handling over for de ansatte, hvor flere er udfordret af forskellige forhold. Visionen er, at alle skal have en chance, og der udbydes fx danskkurser to gange ugentlig for alle ikke-dansktalende personale.

De ydre omstændigheder har ikke påvirket Torben Larsens beslutningsgrundlag, og han anser COVID-19-krisen som en mulighed frem for en forhindring. Det har været afgørende for Torben Larsen, at Give Steel ikke lod sig begrænse. Torben Larsen taler derfor ikke om ‘krise’, og der er blever sagt ja til alle de ordre, som de kunne få. I Give Steel har man endda ansat nye medarbejdere og igangsat to investeringsprojekter, fordi Torben Larsen “ikke vil høre tale om en krise”.

Ejerleder Uffe Hardam fra Kirstine Hardam A/S (Holstebro)
I 2002 trådte Uffe Hardam ind og overtog virksomheden fra sin mor, Kirstine Hardam, som siden 1980 har leveret stomiprodukter og hjælpemidler til patienter, hospitaler og andre offentlige institutioner over hele landet samt. En stor og vigtig del af virksomhedens DNA er at yde en god service og tilbyde en fuldkommen tilstrækkelig rådgivning til de mange stomipatienter. Kirstine Hardam har vundet flere priser gennem de seneste 10 år, og i 2019 blev 70 % af virksomheden solgt til et amerikansk selskab, hvilket dog ikke har ændret på den daglige drift.

Da Danmark blev ramt af COVID-19, havde Uffe Hardam ingen kriseplan klar, men det blev der lavet om på henover natten og næste dag blev alle medarbejderne kaldt sammen og fik informationer om, hvordan virksomheden ville gribe den uforudsigelige fremtid an. Kunderne blev ringet op og blev involveret i processen. Modsat mange andre virksomheder under COVID-19-krisen fik Kirstine Hardam A/S mange ordrer, hvilket var med til at sætte et pres på Uffe Hardam og medarbejderstaben. Ved hjælp af forskellige analyser og værktøjer sørgede Kirstine Hardam for, at der var produkter nok til alle kunder – bla ved at indføre limits på ordreniveau.

Ejerleder Peter Flaskager Laursen fra Core One A/S (Ikast)
Peter Flaskager Laursen har altid arbejdet med møbler, så da han tilbage i 2008 fik idéen om at starte sin egen møbelvirksomhed med to tidligere kolleger, Mogens Olsen og Lindy Sørensen, var der ikke langt fra tanke til handling. Fem år efter etablerede Peter Flaskager Laursen en møbelfabrik i Vietnam med næsten 700 ansatte, der dog for nogle få år siden oplevede kvalitets- og leveringsproblemer. Det fik Peter Flaskager Laursen til at flytte seks måneder til Vietnam for at få styr på udfordringerne samt ansat og indkørt en ny lokal ledelse.

Manglende ordre, få fysiske kundemøder og ingen rejseaktiviteter har været nogle af COVID-19s følgevirkninger for Core One. Det har tvunget Peter Flaskager Laursen til at se mulighederne i en mere digital hverdag, selvom han ellers havde forsvoret, at Core One kun kunne drives ved fysiske kundebesøg og kontinuerlige ture til fabrikken i Vietnam. Men det viste sig at gå anderledes, og Core One har både vedligeholdt kunderelationer og skabt kontakt til nye kunder ved hjælp af nye, digitale tiltag.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tre-ejerledere-fra-midt–og-vestjylland-inspirerer-i-en-krisetid?releaseId=13601820

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu