ANNONCE

PRM / Tre østjyske ejerledere inspirerer i en krisetid

12. oktober 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Til Årets Ejerleder 2020 hylder PwC, Nykredit og Dansk Erhverv alle dem, der gør en forskel – også i en krisetid. Dem, der hjælper med at holde hjulene i gang, og som har visionerne og evnerne til at skabe ideer og arbejdspladser. I Østjylland er tre stærke ejerledere med til at inspirere i en vanskelig tid for mange.

Pressemeddelelse fra PwC

Blandt en lang række danske virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen har en jury nu udvalgt tre ejerledere fra Østjylland, der kan være med til at inspirere dansk erhvervsliv i en vanskelig tid for mange.

“COVID-19 sætter samfund og virksomheder overfor en række betydelige udfordringer, der stiller nye krav til ejerledere og erhvervsdrivende i Danmark. Men krisen har også banet vej for handlekraft og kreativitet. For nye ideer og løsninger. Mange virksomheder har omlagt deres produktion på rekordtid og tilbudt hjælp på nye måder. Til Årets Ejerleder 2020 hylder vi alle dem, der gør en forskel,” fortæller Mads Meldgaard partner hos PwC i Aarhus.

Hos Nykredit uddyber Henrik Damsgaard, Regionsdirektør i region Aarhus:

“Som foreningsejet, dansk bank er vi glade for, at vi kan være med til at hædre ejerledere, der gør en forskel i byer og lokalsamfundet i Østjylland. I år er et særligt år på grund af corona, og det er ekstra inspirerende at se, hvordan nogle ejerledere fx har givet en økonomisk håndsrækning til underleverandører eller skabt unikke services og produkter i et samarbejde med myndigheder og sundhedspersonale,” siger han, og fortsætter:

“Det har virksomhederne gjort for at hjælpe samfundet, hvor det har været muligt, og samtidig sikre deres forretning og bevare arbejdspladser. Ejerledere spiller en afgørende rolle for at få Danmark på fode igen.”

“Vi ønsker at hylde alle dem, der hjælper med at holde hjulene i gang, og som har visionerne og evnerne til at skabe ideer og arbejdspladser – også i en krisetid. Vi hylder entreprenørånden, købmandsskabet og himmelstormeren, og alle de ejerledere, der bidrager til fællesskabet og til samfundet. Det er dem, der er med til at genstarte Danmark,” tilføjer Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

De tre inspirerende ejerledere fra Østjylland:

Ejerleder Jørgen Sølvsten Nielsen fra Topas Explorer Group ApS (Ry)
Siden midten af 1990’erne harJørgen Sølvsten Nielsen stået i spidsen for Topas Rejser, og han har haft det fulde ejerskab indtil opstarten af et økonomisk generationsskifte til hans tre sønner i 2017. Topas Explorer Group driver lodges, hoteller og rejsebureauer i Danmark, Vietnam og

Grønland og har 240 ansatte. Topas Rejser har desuden investereret i opførelsen af hoteller i Vietnam og i Grønland, ligesom koncernen ejer skibe i Grønland.

Med den globale nedlukning i marts 2020 måtte Jørgen reagere hurtigt med tilpasning og omstilling af organisationen. Dette medførte bl.a., at alle skulle på en udstationering på 3 måneder, hvor flere tog til Grønland for at hjælpe på hotellerne og skibene uanset sædvanlig jobbeskrivelse og titel. Jørgens evne til at omstille koncernen viser et stort lederskab og eksekveringsevne. Det drejer sig bl.a. om de nødvendige tilpasninger af organisationen, men også et skifte fra traditionelt danske kunder til indenlandske kunder i Vietnam og på Grønland. Denne omstillingsproces kunne ikke være gennemført, hvis ikke Jørgen igennem sit lederskab havde opbygget en organisation bestående af omstillingsparate medarbejderne med stor eventyrlyst.

Ejerleder Kristian Saxtrup Sylvest fra Dacapo Stainless A/S (Hårup)
Kristian er 48 år gammel og 2. generations ejerleder. Han er født ind i stålbranchen, men startede sin karriere hos Maersk. I 1995 vendte han hjem til familievirksomheden, og siden er virksomheden vokset til 125 ansatte med hovedsæde i Hårup. Omsætningen fordeler sig med 40 % i Danmark og 60 % eksport til en lang række lande med hovedvægt på nærmarkederne. Virksomheden er i høj grad digitaliseret, og 80 % af omsætningen er i dag internetbaseret.

Under Covid-19-krisen har Kristian udvist meget stærkt lederskab, bl.a med baggrund i læring af finanskrisen, ved at rykke helt tæt på organisationen under krisen. Dacapo har endvidere vendt de ændrede markedsvilkår til en fordel og har bl.a. udarbejdet mere end 100 animationsfilm til at beskrive alle produkter, da fysiske fremvisninger og uddannelse af kunder ikke længere var muligt. Den øgede digitalisering og digitale interaktionen med kunderne betød, at Dacapo har opnået stærkere kunderelationer og vundet markedsandele under krisen.

Ejerleder Claus Wann Jensen fra Luxion ApS (Aarhus)
Claus Wann Jensen er stifter og ejer af softwarevirksomheden Luxion ApS. Virksomheden blev stiftet tilbage i 2003 sammen med Claus’ bror, Henrik Wann Jensen, som fortsat er medejer. Virksomheden har i dag primært kunder fra Fortune 1000 i USA og var first-movers med en ny 3D-billedteknologi, der over de senere år er anvendt i en lang række prisbelønnede spillefilm som fx Star Wars, Ringenes Herrer og Avatar. Luxion beskæftiger i dag ca. 27 medarbejder i Danmark og ca. 20-25 ansatte i USA.

Under den nationale som såvel globale nedlukning i marts var Luxion hurtig til at omstille sig til nye forretningsgange. De fleste medarbejdere blev sendt hjem, hvor der blev sørget for hurtig implementering af hjemmearbejdspladser. Ledelsesmæssigt sørgede Claus for, at der blev sat en proces op for kontinuerlige møder internt, således projekterne stadig kunne gennemføres. Markedsmæssigt tilbød Luxion kunderne multilicenser uden beregning, da en stor del af kunderne også var tvunget til hjemmearbejde. Ligeledes udviste Luxion samfundssind ved at tilbyde gratis licenser til virksomheder, som endnu ikke er kunder.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tre-ostjyske-ejerledere-inspirerer-i-en-krisetid?releaseId=13601810

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu