ANNONCE

PRM / Tre ting stiger, én ting falder: Corona er blæst af boligmarkedet

10. juni 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Fremvisninger, handelstal og priser på huse, lejligheder og sommerhuse peger op i maj trods coronakrise. Køberne giver los på boligmarkedet, men et stort problem kan spænde ben for den høje aktivitet, fremhæver Home

Pressemeddelelse fra home a/s

Boligmarkedet overrasker selv de største optimister. Fremvisninger, handelstal og priser peger op.

Trods coronakrise stiger huspriserne i 52 kommuner viser den seneste opgørelse for hele boligmarkedet fra Boligsiden, der offentliggøres i dag.

På landsplan er huspriserne steget med 1,2 procent det seneste år. Også priserne på ejerlejligheder og sommerhuse stiger, viser tallene for maj.

“Der er drøntravlt. Corona er ikke et tema, og der er ingen nervøsitet længere blandt køberne, vi møder.

Coronakrisen er afblæst på boligmarkedet, som det ser ud lige nu, og det bekræfter både fremvisninger, handelstal og prisudviklingen i maj, ” siger senior kommunikationskonsulent Michael Dalsager i Home.

Homes fremvisningsindeks for maj bekræfter den høje aktivtet, der fører til flere handler og stigende priser. Der var cirka 25 % flere fremvisninger af huse og ejerlejligheder fra april til maj – og 31 % flere fremviste sommerhuse.

Tingene kan selvfølgelig se anderledes ud om nogle måneder, hvis økonomien, arbejdsløsheden eller sygdomssituationen ændrer sig, fremhæver Home.

Laveste udbud i 15 år kan påvirke salget

“Køberne har givet los, og vores største problem er, at vi ikke får nok nye boliger til salg i forhold til det store gab, der er opstået i udbuddet. Der har ikke været så få boliger til salg i 15 år, ” siger Michael Dalsager.

Største fald i antal boliger til salg er i København, områderne omkring København og Aarhus, viser tallene fra Boligsiden.

“Det kan påvirke aktiviteten og handelstallene de kommende måneder, fordi det bliver sværere for køberne at finde, hvad de søger, ” siger talspersonen i Home.

Stor aktivitet og lavt udbud er grundlæggende positivt for prisudviklingen og forklarer, hvorfor priserne kravler op i maj.

Det er den bedste garanti for stabilitet om priserne.

“Vi henter lige nu noget af det tabte i starten af corona, og vi ender salgsmæssigt med et bedre 1. halvår i år end 1. halvår 2019. Det havde selv de største optimister ikke troet på for tre måneder siden. Det er ganske enkelt imponerende – og det er afsindigt vigtigt for dansk økonomi, at boligmarkedet kværner derudaf, ” siger Michael Dalsager.

Lejligheder har sneget sig tilbage

Mens sommerhus-markedet har haft solstik i flere måneder, Home har aldrig solgt så mange sommerhuse i kædens 30 års historie som i maj i år, og villasalget i flere uger har været over tidligere års handler, så er det særdeles positivt, at ejerlejlighederne holder priserne på landsplan. Et plus på 0,1 % fra april til maj – og en flot stigning på 2,7 % det seneste år.

Markedet her har ellers været under størst pres i starten af corona – og her har frygten for prisfald været størst.

“Men den bekymring er også kraftigt ved at fordufte, og afslagene er faldet tilbage til ‘normalen’, ” siger talspersonen.

De seneste fire uger er salget af lejligheder godt 12 % højere end samme uger i 2019. Og ejerlejlighedspriserne i Københavns Kommune går 0,4 % frem fra april til maj – og de er 3 % højere end for et år siden.

Ejerlejlighedssalget i København går godt, konstaterer ejendomsmægler Michael Hammerbak, der har sat salgsrekord i sine forretninger i maj.

“De kunder, der er i markedet, er meget mere afklarede, end de har været tidligere. Vi havde et dyk, lige da Danmark lukkede ned, men allerede måneden efter var vi oppe på fuld styrke igen. Køberne vil selvfølgelig gerne forsøge at forhandle om prisen på grund af den usikkerhed for økonomien fremadrettet, som coronakrisen har skabt, men priserne holder ganske godt lige p.t., ” siger medindehaver Michael Hammerbak fra Home Vesterbro og Home Christianshavn.

Kontakt:

Presseservice & analyse Michael Dalsager tlf.: 2043 3614 email: mida@home.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tre-ting-stiger-en-ting-falder-corona-er-blaest-af-boligmarkedet?releaseId=13594867

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu