ANNONCE

PRM / Tuschtegninger og gribende digte

3. september 2020 14:05 | Af: Ritzau Info
 

I september måned udstiller Hans Ole Nielsen sine farvestrålende tuschtegninger og gribende digte fra samlingen “Brudstykker” i X-rummet på Næstved Bibliotek.

Pressemeddelelse fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Den 67-årige Hans Ole Nielsen fra Bostedet Askov Møllehus tegner frit med en markant streg og et modigt farvevalg, hvor han med flere strøg samme sted mætter papiret med tuschpenne. Digte og prosa har i mange år været en vigtig udtryksform for Hans Ole Nielsen, som også er en flittig skribent.

– Den første gang jeg opdagede kunsten, var i “realen” (skolen). Her havde jeg en formningslærer, der åbnede mine øjne for at udtrykke mig kunstnerisk. Han havde overraskende fortolkninger af kunsten. Dengang vidste jeg ikke, hvordan jeg skulle reagere. Siden har jeg tænkt på det mange gange, fortæller kunstneren Hans Ole Nielsen.

Gennem årene har Hans Ole Nielsen arbejdet med keramik, akvarel, tegning og andet. De sidste år har han koncentreret sig om tuschtegninger, hvor han arbejder med forme og farver.

Kunsten holder de tunge tanker væk
– Når jeg arbejder, holder det de tunge tanker væk. Processen er afslappende og snakken om billederne, skaber kommunikation med andre mennesker. Jeg har mange tanker, og har altid filosoferet over livet: “hvad er livet i en nøddeskal?”, udtaler kunstneren, som blev psykisk syg og indlagt i 1974. Gennem årene har han haft stor glæde af kunsten og poesien.

Da Hans Ole Nielsen holdt op med at ryge i 2009, fik han en masse tid og energi, og her begyndte han på sine tuschtegninger. Han har skrevet digte de sidste 30 år. Selv siger han, at der har været lange pauser, men det har været en glæde også at udtrykke sig på denne måde. Det har været en form for “dagbog over mit liv”.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

Kontakt:

Bibliotekar Ida Eriksen tlf.: 5588 4013 email: ideri@naestved.dk

Bibliotekar Vibeke Sølling tlf.: 5588 4123 email: visje@naestved.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tuschtegninger-og-gribende-digte?releaseId=13599271

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu