PRM / Tusindvis af kroner at spare på lån til populære bilmodeller

20. august 2018 12:52 | Af: Ritzau Info
 

Det betaler sig at se sig godt for i junglen af lån – der kan være op til 65.091 kroners forskel på lån til en ny VW Polo, viser ny analyse fra Samlino.dk

Pressemeddelelse fra Samlino.dk

Selvom det kan være fristende at slå til hurtigt, når du har fundet drømmebilen, så er det en god idé at se sig for, når den skal finansieres, for der er voldsomme prisforskelle hos låneudbyderne.

Det viser en analyse af en række lånemuligheder til de to populære bilmodeller, Fiat 500 og VW Polo, som sammenligningstjenesten Samlino.dk har foretaget.

I analysen er der taget udgangspunkt i en udbetaling på 20 procent af købsprisen og en løbetid på lånet på 7 år, og for begge bilers vedkommende er der så store forskelle i omkostningerne til finansiering, at det svarer til udbetalingen på en helt ny bil.

Fiat 500 har en listepris på 99.990 kroner, hvilket kræver en udbetaling på 19.998 kroner og et lån på 79.992 kroner.

Men her er der intet mindre end 40.488 kroner i forskel på beløbet der skal tilbagebetales til analysens billigste, Sparekassen Sjælland – Fyn og analysens dyreste, Ikano Bank.

Det svarer til halvanden udbetaling på en helt ny Fiat 500.

Det samme mønster gør sig gældende ved køb af en ny VW Polo, der dog har en endnu højere prisforskel i finansiering på grund af den højere listepris på 227.995 kroner.

Her vil du risikere at betale 65.091 kroner mere for dit lån over en 7-årig periode, hvis du vælger den dyreste, Ikano Bank, frem for Sparekassen Sjælland – Fyn, der er analysens billigste.

Også her er prisforskellen en hel del mere end udbetalingen til en ny VW Polo, der er på 45.599 kroner.

De voldsomme prisforskelle i analysen kommer ikke bag på administrerende direktør i Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen.

– Billån – og lån i det hele taget – er et område, hvor vi ser stadig større konkurrence, og det kommer forbrugerne til gode, hvis de vel at mærke bruger 10-15 minutter på at sætte sig ind i markedet. Som vores analyse tydeligt viser, kan det blive noget af en timeløn, man giver sig selv, hvis man sammenligner markedet og finder det rigtige lån, siger Kristian Pitzner-Jørgensen.

Sådan har vi gjort:

For at indgå i analysen skal prisen på finansieringen kunne indhentes online.

Priserne er indhentet ved søgninger på Samlino.dk og via de respektive firmaers låneberegnere for billån.

For at indgå i analysen skal udbyderen via sin billånsberegner oplyse følgende informationer: Debitorrenten, årlige omkostninger i procent (ÅOP), den månedlige ydelse, de samlede kreditomkostninger og det samlede tilbagebetalingsbeløb.

Se alle priseksemplerne her

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tusindvis-af-kroner-at-spare-pa-lan-til-populaere-bilmodeller?releaseId=13360347

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu