ANNONCE

PRM / Tysk provocateur gæster von Hornsleth på Strandvejen

27. august 2020 06:07 | Af: Ritzau Info
 

Ny udstilling på Strayfield Gallery præsenterer den berlinske billedkunstner Katharina Arndt, som med lak og pen rusker op i konsumerismen og kvindebilledet til ferniseringen af udstillingen Faye Dunaway on Mondays.

Pressemeddelelse fra Kristian von Hornsleth

Katharina Arndt er kendt som en provokerende femme fatale i kunstverdenen, og hendes artistiske kommentar til samfundets seksualiserede syn på stærke kvinder bliver testet i en ny udstilling, som Kristian von Hornsleth har arrangeret for Strayfield Gallery på Strandvejen i Hellerup.

– Katharina er en gammel ven, som jeg også i 2014 arrangerede en meget velbesøgt udstilling med i København. Jeg ser en del ligheder mellem hendes og min måde at fortolke den fucked up forbrugskultur, som gennemsyrer vores samfund. Men hvor jeg selv meget gerne vil provokere en reaktion, så tager Katharina en mere subtil og undersøgende tilgang til sine værker. Det giver et herligt samspil mellem os, og jeg glæder mig helt personligt også til at få besøg af hende og brainstorme på ideer, fortæller Kristian von Hornsleth.

Den danske provokunstner er ikke kun gammel ven af Katharina Arndt, men også kunde. Kristian von Hornsleth har allerede købt en lang række af tyskerens tidligere værker, og ser frem til selv at shoppe i de 20 helt nye værker, som bliver præsenteret på Strayfield Gallery fra 27. august.

Faye Dunaway on Mondays

Den tyske kunstner udstiller sine nyproducerede værker under overskriften Faye Dunaway on Mondays. Formålet er at stille et knivskarpt fokus på fremstillingen af stærke, men seksualiserede, kvinder. Det er Katharina Arndts måde at sætte fokus på konsumsamfundets syn på kvinder gennem popkulturen.

– Hendes kunst kan let tolkes som et feministisk oprør, men jeg tror ikke, at det er hendes tilgang til det. Det er ikke en ren kønsoprørsk eller MeToo-udstilling hun har forberedt. Hun stiller sig bredt kritisk overfor enhver kommercialisering af vores liv, hvilket også gør hende så interessant. Udstillingen består både af store helvægs-værker, men også en lang række mindre og prisbillige værker fra 4000 kr., så det er en perfekt måde at påbegynde sin kunstsamling, siger galleriejer ved Strayfield Gallery, Anders Munk.

Den tyske kunstner vil til ferniseringen selv præsentere sine værker og byder gæster velkommen til at udfordre hendes kunst, som tager udgangspunkt i stærke kvinder, portrætteret med tegninger på latex.

Feministisk islæt sparker til kunsten

Katharina Arndt er kendt for sine blyantstegninger af både berømte og berygtede mennesker som Hitler og Helle Thorning Schmidt som børn. Denne gang er det dog stærke kvinder fra popkulturen, som tages under behandling.

Katharina Arndt har selv tidligere udtalt om sin udstilling:

– De kvinder jeg portrætterer, er frigjorte, handlekraftige og selvsikre personligheder, der ikke desto mindre er hæmmet af negative karaktertræk som rygning, alkohol, brutalitet eller seksualisering. Mit arbejde afspejler disse mange lag i popkulturen. Med værkernes glatte æstetik og lydefri overflader symboliserer mine værker ikke kun en positivistisk forbrugskultur, men mere end noget andet et fordærvet samfundssind.

Udstillingen åbner torsdag 27. august 17:00-20:00 på Strayfield Gallery på Strandvejen 149, 2900 Hellerup, hvor Katharina Arndt selv vil præsentere sine værker. Læs mere om Katharina Arndts værker her.

Kontakt:

Anders Munk Ebbesen
Gallery Manager, Strayfield Gallery
(+45) 29 74 57 50
info@strayfieldgallery.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tysk-provocateur-gaester-von-hornsleth-pa-strandvejen?releaseId=13598570

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu