ANNONCE

PRM / Tyske myndigheder: Et forbud mod Huawei er ikke nødvendigt

12. august 2020 15:35 | Af: Ritzau Info
 

Der er ingen grund til at forbyde Huawei i det kommende tyske 5G-netværk. Sådan lyder konklusionen i det sæt af nye sikkerhedsregler, som den tyske netværksmyndighed, (Bundesnetzagentur), præsenterede i samarbejde med Forbundsmyndigheden for Informationssikkerhed (BSI) tirsdag.

Pressemeddelelse fra Huawei

De nye sikkerhedsregler skal sikre at “moderne, kraftige og sikre 5G-netværk kan udrulles og vedligeholdes”, lyder det fra BSI-præsident Arne Schönbohm.

De nye regler nyder også opbakning fra ministeriel side, rapporteres det af en af Tysklands største aviser, Frankfurter Allgemeine Zeitung. Både fra det tyske Økonomiministerium og Transportministerium har melding lydt, at der i udgangspunktet ikke er grund til at forbyde leveringer fra Huawei.

I stedet foreslås det, at man ser produkterne efter i sømmene, og at de vurderes efter samme kriterier som lignende produkter fra europæiske og amerikanske konkurrenter.

“Vi ser det som et meget klart signal, der sendes fra Europas største økonomi,” lyder det fra Tommy Zwicky, kommunikationschef hos Huawei i Danmark.

“Den tyske løsning er ideel for både leverandører, operatører, stat og borgere. Det synes vi giver rigtig god mening. Så vi håber at danske politikere vil kunne drage inspiration fra tyskerne i denne sammenhæng,” siger han.

En blandt flere lignende udmeldinger

Den tyske udmelding står ikke alene. Lignende udmeldinger er bl.a. kommet fra både svenske og islandske myndigheder hen over sommersæsonen. Det tyske regelsæt er dog endnu ikke vedtaget, da det skal sendes til evaluering hos den Europæiske Kommission først.

“Vi må vente og se hvad der sker, men det tyske udspil virker seriøst og gennemarbejdet, så vi håber den Europæiske Kommission vil lytte til det tyskerne foreslår,” afslutter Tommy Zwicky.

Kontakt:

For yderligere spørgsmål kontkakt venligst Tommy Zwicky på
Mail: tommy.zwicky@huawei.com
Tlf.: 60876600

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/tyske-myndigheder-et-forbud-mod-huawei-er-ikke-nodvendigt?releaseId=13597810

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu