ANNONCE

PRM / Udbetaling Danmark havde ret til at hæve it-kontrakt med KMD

12. marts 2020 16:15 | Af: Ritzau Info
 

KMD havde hovedansvaret for, at leveringen af et nyt pensionssystem til Udbetaling Danmark ikke lykkedes. Voldgiftsretten fastslår, at det var berettiget at ophæve kontrakten med KMD på grund af væsentlig misligholdelse. KMD skal derfor betale fuld erstatning inden for den aftalte ansvarsbegrænsning på 69 mio. kr.

Pressemeddelelse fra ATP

– Jeg glæder mig over, at vi på skatteydernes vegne udviste rettidig omhu i et stort og omkostningsfuldt it-projekt, der desværre var væsentligt forsinket, og hvor der var berettiget tvivl om kvaliteten, siger Frank Jensen, formand for Udbetaling Danmarks bestyrelse.

It-systemet skulle udbetale folke- og førtidspension til landets 1,3 mio. pensionister de næste mange år frem. Derfor var det altafgørende for Udbetaling Danmark at få det rigtige system.

Voldgiftsretten fastslår, at KMD havde hovedansvaret for, at projektet blev væsentligt forsinket, fordi KMD forsømte at lede projektet, forsømte at anvende en anerkendt metode og forsømte at sikre fremdrift i projektet. Desuden var der berettiget tvivl om, hvorvidt Udbetaling Danmark ville få det standardsystem, som var aftalt. KMD handlede ikke med den agtpågivenhed, man må forvente af en professionel it-leverandør.

– Det er afgørende, at vi som offentlige indkøbere er bekræftet i, at vi skal reagere i tide, når vi konstaterer, at store it-projekter kører af sporet, siger Frank Jensen.

Udbetaling Danmark er frifundet for samtlige modkrav rejst af KMD.

Voldgiftsretten udtaler, at flere af ATP’s krav hører under et andet kontraktgrundlag, og det undersøges nu nærmere, hvordan denne del af kravet mest effektivt håndteres overfor KMD.

FAKTA

KMD vandt it-kontakten ved udbud i 2015. ATP hævede kontrakten i marts 2017 på Udbetaling Danmarks vegne, og både KMD og ATP rejste erstatningskrav mod hinanden i en voldgiftssag.

KMD skal samlet betale 87 mio. kr. til Udbetaling Danmark for erstatning, tilbagebetaling af vederlag og renter.

ATP genudbød, på Udbetaling Danmarks vegne, it-kontrakten på et nyt pensionssystem i 2017, hvor Netcompany vandt kontrakten. Dette system er netop idriftsat.

Kontakt:

Pressechef Mette Beck, tlf. 29879727 og meb@atp.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/udbetaling-danmark-havde-ret-til-at-haeve-it-kontrakt-med-kmd?releaseId=13589908

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu