ANNONCE

PRM / Udbuddet af sommerhuse falder til laveste niveau i 10 år

4. februar 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Nye udbudstal fra Boligsiden viser, at der er færre sommerhuse til salg nu, end der har været på noget andet tidspunkt de seneste 10 år.

Pressemeddelelse fra Boligsiden.dk

Der er 8.433 sommerhuse til salg i Danmark, og det er det laveste antal siden starten af 2010, hvor Boligsiden begyndte at registrere udbuddet. Det viser nye udbudstal fra starten af februar.

Dermed har køberne 12,5 procent færre sommerhuse at vælge imellem, end de havde i starten af februar sidste år.

“Det rekordlave udbud har rod i et 2019, hvor der er blevet ryddet godt op på hylderne, og hvor salget af sommerhuse for første gang siden finanskrisen overgik 10.000 handler. Samtidig er der kommet 14 procent flere sommerhuse til salg i januar i år end i januar sidste år. Salget er altså gået så stærkt, at der ikke kommer nye emner til salg i samme takt, som de bliver solgt,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ser vi nærmere på de fem kommuner, hvor salget af sommerhuse var størst i 2019, er der også her langt færre sommerhuse til salg end tidligere. I Odsherred, Gribskov og Varde er udbuddet, ligesom på landsplan, det laveste i 10 år, mens det også i Ringkøbing-Skjern og Syddjurs er på et lavt niveau for årstiden.

Udsigt til flot januarsalg
Faldet i udbuddet og stigningen i antallet af sommerhuse, der bliver sat til salg, giver os en indikation af, at det flotte sommerhussalg i 2019 er fortsat ind i 2020.

For selv om vi først om et par uger, har det fulde overblik over antallet af handler i januar, kan vi allerede nu se, at salgsprocenten er højere, end den plejer at være i januar. Tidligere var omkring halvdelen af sommerhusene solgt, når de blev taget af markedet. Nu er det næsten to ud af tre.

“Ud fra nøgletallene for udbud, den flotte salgsprocent og de indberetninger på sommerhushandler vi allerede har fået for januar, er der lagt op til flotte handelstal for årets første måned,” forudser Birgit Daetz.

Også fald i udbud på huse og lejligheder
Det er ikke blot for sommerhuse, at udbuddet er faldet. Det gælder også for huse og især for ejerlejligheder.

Udbuddet af huse er faldet en procent i forhold til starten af februar sidste år, mens der nu er 9,5 procent færre ejerlejligheder til salg end for et år siden.

“Salget af ejerlejligheder begyndte trægt i 2019, men tog fart i de sidste måneder af året. Udskydelsen af de nye boligskatteregler til 2024 ser ud til at have fjernet købernes usikkerhed, og det har trykket udbuddet af ejerlejligheder i bund,” siger Birgit Daetz.

Udbud af sommerhuse februar 2020:

Region

Udbudt, antal boliger

Ændringer måned (i %)

Ændringer år (i %)

Hele landet

8.433

-3,1 %

-12,5 %

Region Hovedstaden

891

-5,6 %

-11,0 %

Region Midtjylland

2.113

-2,9 %

-11,6 %

Region Nordjylland

2.081

-3,4 %

-10,6 %

Region Sjælland

1.716

-1,0 %

-19,4 %

Region Syddanmark

1.632

-3,7 %

-8,8 %

(Tabellen viser udbuddet af sommerhuse i starten af februar i hele landet og i regionerne. Kilde: Boligsiden.)

Kontakt:

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/udbuddet-af-sommerhuse-falder-til-laveste-niveau-i-10-ar?releaseId=13587439

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu