ANNONCE

PRM / Uddannet til at gøre noget vildt

1. oktober 2020 06:04 | Af: Ritzau Info
 

180 personer fra hele landet har i løbet af de seneste måneder uddannet sig til Vildhave-mentorer. Nu er de parate til at gøre Danmark vildere til glæde for planter og dyr.

Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse

Den danske natur er trængt, der bliver færre dyr og planter, og nogle er ved helt at forsvinde. Det skyldes blandt andet, at der er meget lidt vild natur i Danmark, og at vi ikke kan lade være med at rydde op, plante græs og lægge fliser. I Danmark udgør arealer mellem bygningerne faktisk mere end 5 % af landets samlede areal. Det meste ligger hen som grønne ørkener uden liv, med kortklippede græsplæner, bede med flis og trimmede hække. Der er næsten intet at leve i og af for vores vilde naboer.

Det problem har en række organisationer sat sig for at løse. I projektet “Vild natur, hvor du bor” er Praktisk Økologi, Dansk Ornitologisk Forening, KFUM- Spejderne og Dyrenes Beskyttelse gået sammen om at uddanne en gruppe mennesker til at fremme den vilde natur.

I de seneste måneder er 180 danskere blevet undervist i, hvordan man gør naturen vildere, men lige så meget i, hvordan man kan give sin viden videre til inspiration for andre mennesker, som så også lader naturen få rum til glæde for planter og dyr.

“Vi har haft nogle virkelig gode undervisningsforløb, hvor meget forskellige mennesker har delt deres viden og fået fyldt en masse på, både i forhold til, hvad man kan gøre i sin have for at gøre naturen vildere, men ikke mindst i forhold til, hvordan man deler sit engagement og sin viden med andre, så den vilde natur kan få den håndsrækning, der er så nødvendig, ” siger Signe Schrøder, formand i Praktisk Økologi, som har stået for undervisningen.

“De gode og engagerede mennesker, som vi har haft igennem vores uddannelse begynder nu at dele ud af deres viden og store interesse for at gøre deres nærmiljø vildere. Flere af deltagerne har arrangeret aktiviteter, hvor de har vist egen have frem til inspiration for andre i lokalområdet, vi har spejderledere, som har inkorporeret aktiviteterne i forløb for spejderne og så har vi haft et par havementorer, som har inviteret deres kolonihaveforening til en inspirationsdag, og mange andre initiativer er i støbeskeen,”slutter Signe Schrøder.

[FAKTABOKS] Du kan også være med

Vi kan alle være med til at gøre Danmark vildere, det er faktisk ikke svært. Og der er brug for det. Find et arrangement nær dig eller spritnye inspirationsmaterialer, så du selv kan komme i gang på:

https://voresnatur.dk/vild-natur-hvor-du-bor

2020 er naturens år på DR. Vores Natur er et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR. Sammen har de sat sig for at invitere alle danskere ud i naturen til et mylder af aktiviteter og ture, der skal give viden om naturen, lyst til at gå på opdagelse i den og passe på den. “Vild Natur hvor du bor”, er et af 5 fyrtårnsprojekter under paraplyen “Vores Natur”

Kontakt:

Hvis du ønsker at få en snak med en vildhave-mentor i lokalområdet eller vide mere om projektet, så kontakt:

Pernille Schousboe
Kampagnechef
Dyrenes Beskyttelse
ps@dyrenesbeskyttelse,dk
22 74 98 52

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/uddannet-til-at-gore-noget-vildt?releaseId=13600892

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu