ANNONCE

PRM / Udenrigsministeren besøger tre ministre i Frankrig

1. oktober 2020 20:45 | Af: Ritzau Info
 

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger fredag d. 2. oktober 2020 den franske hovedstad, Paris. Han skal mødes med tre ministre i den franske regering og drøfte en lang række emner.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

På dagsordenen med den franske udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, er blandt andet situationen i Hviderusland og forgiftningen af den russiske oppositionspolitiker, Alexei Navalny.

– Danmark og Frankrig står skulder ved skulder i arbejdet for et stærkere og mere handlekraftigt Europa. Vi skal træde frem i samlet flok, når menneskerettigheder og grundlæggende værdier er under angreb, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Jean-Yves Le Drian og udenrigsministeren skal desuden drøfte en række internationalebrændpunkter, hvor Danmark og Frankrig samarbejder tæt: Kampen mod ISIL i Mellemøsten, det danske bidrag til den fransk-ledede indsats i Mali og flådeoperationen i Hormuz-strædet i Golfen.

– For Danmark bliver Frankrig en stadig vigtigere sikkerhedspolitisk partner. Frankrig og Danmark arbejder i dag tæt sammen i felten med både diplomatiske og militære redskaber for at håndtere fælles udfordringer. Det er i dansk interesse at styrke det samarbejde yderligere, og derfor prioriterer jeg at tage til Paris, udtaler Jeppe Kofod.

Under sit besøg i Paris skal udenrigsministeren også mødes med den franske handelsminister Frank Riester og europaminister Clément Beaune.

Yderlige kontakt: pressevagten@um.dk

Oliver Routhe Skov

Pressechef, Udenrigsministeriet

+45 30541227

Kontakt:

Pressechef Oliver Routhe Skov tlf.: 30541227 email: olisko@um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/udenrigsministeren-besoger-tre-ministre-i-frankrig?releaseId=13601226

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu