ANNONCE

PRM / Udenrigsministeren mødes med Svetlana Tikhanovskaya

22. oktober 2020 21:53 | Af: Ritzau Info
 

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes fredag med den hviderussiske oppositionspolitiker Svetlana Tikhanovskaya, som er i København for at modtage Politikens Frihedspris.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes fredag med den hviderussiske oppositionspolitiker Svetlana Tikhanovskaya, som er i København for at modtage Politikens Frihedspris.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

“I over 70 dage har den hviderussiske befolkningen været på gaden og demonstreret mod Lukasjenko, som klynger sig til magten med valgsnyd, politivold og fængsling af politiske modstandere. Jeg nærer den største respekt for det mod, som hviderusserne udviser.”

Udenrigsministeren og Tikhanovskaya mødes også med en række danske civilsamfundsorganisationer for at drøfte udviklingen og situationen for det hviderussiske civilsamfund og befolkning.

“Svetlana Tikhanovskaya er den ledende skikkelse i den hviderussiske opposition. Jeg ser meget frem til at tale med hende om, hvordan hun forestiller sig, at den hviderussiske befolkning kan få sin stemme hørt. Og så ser jeg frem til, at de danske civilsamfundsorganisationer, der kender til de udfordringer og behov, som de hviderussiske civilsamfund står med, også får mulighed for at drøfte situationen direkte med Tikhanovskaya,” siger Jeppe Kofod.

For yderligere pressekontakt:

Udenrigsministeriets pressevagt, pressevagten@um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/udenrigsministeren-modes-med-svetlana-tikhanovskaya?releaseId=13602944

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu