ANNONCE

PRM / Udsigt til billigere varme

22. oktober 2020 13:26 | Af: Ritzau Info
 

Energiselskabet OK har gennem mange år solgt varmepumper til boligejerne. Virksomheden oplever, at flere og flere vælger at skifte træpillefyret ud med en varmepumpe – og det giver ekstra god mening, da elvarmeafgiften reduceres kraftigt ved årsskiftet. Og så har regeringen netop lanceret en bygningspulje, hvor man blandt andet kan søge tilskud til installation af en varmepumpe

Pressemeddelelse fra OK

Der er medvind til varmepumperne fra politisk side, og det gør det ekstra interessant at overveje, om det er nu man skal skifte pillefyret ud med en varmepumpe. Dels bliver det billigere at opvarme sin bolig med en luft-vand varmepumpe, da elvarmeafgiften ved årsskiftet ryger et godt nøk nedad, dels kan man søge om tilskud via den nyligt lancerede bygningspulje.

Dermed er der flere grunde til at vælge at skifte eksempelvis sit pillefyr ud med en varmepumpe – både i forhold til prisen for installation og den daglige drift. Derudover er der alle de praktiske grunde; en varmepumpe gør det nemmere at varme hjemmet op, og man slipper for påfyldning af piller, rensning af pillekedel samt opmagasinering og støvgener fra pillerne.

Bygningspuljen er attraktiv
Skifter man sin gamle varmekilde, eksempelvis pillefyret, ud med en varmepumpe, kan man på nuværende tidspunkt søge om støtte fra Bygningspuljen, som regeringen fremlagde i begyndelsen af oktober. Vælger man at købe sin varmepumpe kontant, kan man søge om at få del i støtten og faktisk kan pillefyrsejere opnå op til 31.000 kr. i støtte afhængig af boligens størrelse, hvis man skifter til en luft-vand varmepumpe.

Økonomisk skub til driften af varmepumperne
Med udsigt til nedsættelse i elvarmeafgiften fra 15,5 øre/kWh til 0,8 øre/kWh for privatforbrugere er der udsigt til billigere drift af varmepumpen fra årsskiftet.

Markedschef i energiselskabet OK, Klaus Kjær, understreger, at det heller ikke behøver være en stor investering at få installeret en varmepumpe. OK giver nemlig flere muligheder, når varmepumpen skal finansieres.

“Vi ved, at mange overvejer installationen af en varmepumpe en ekstra gang, fordi de synes, det er for stor en investering. Men med de forskellige former for finansiering, vi kan tilbyde, så behøver det ikke være en helt så stor investering. Kunderne kan låne penge til finansiering hos os, men de kan også vælge en løsning, hvor de enten leaser varmepumpen eller betaler for forbruget via en abonnementsordning og kun betaler et mindre beløb for at få installeret varmepumpen,” siger han.

Løsningen med at betale for sin varme på abonnement er populær blandt boligejerne og betyder, at OK ejer og drifter varmepumpen, mens man kun betaler for sit forbrug via en varmekonto.

“Sammen med de mange forskellige muligheder for finansiering, håber vi, at nedsættelsen af elvarmeafgiften åbner for, at endnu flere vælger en varmepumpeløsning,” siger Klaus Kjær.

Han forstår godt, hvis boligejerne synes, der er meget at holde styr på i forhold til regler og muligheder. Derfor opfordrer han også til, at man tager fat i en energiteknisk rådgiver, som eksempelvis OK, hvor man har stor erfaring med varmepumpemarkedet.

Trætte af træpiller
Klaus Kjær fortæller, at kunderne udskifter træpillefyret af flere årsager.

“Vi oplever flere og flere kunder, som simpelthen er trætte af træpillefyret – dels fordi træpiller er en mangelvare hos flere forhandlere, dels fordi priserne er steget. Og med nedsættelsen i elvarmeafgiften ligger en varmepumpe og et træpillefyr tæt op af hinanden rent driftsøkonomisk, og jeg vil endda sige, at varmepumperne har et forspring i dag,” siger Klaus Kjær.

Han peger også på, at de kunder, som OK oplever skifter fra et pillefyr til en varmepumpe også gør det på grund af komforten.

“Ofte bliver man træt af at slæbe træpiller hjem, opmagasinere dem og fylde dem på. Derudover skal man også have nogen til at hjælpe med påfyldning, hvis man ikke er hjemme flere dage i træk. Kunderne nævner efterfølgende også det snavs, træpillefyret gav, som de først for alvor lægger mærke til, når de har skiftet,” siger han.

Kontakt:

Presseansvarlig Anne Dyrholm email: ady@ok.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/udsigt-til-billigere-varme?releaseId=13602893

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu