ANNONCE

PRM / Udvalg giver tilskud til turisme- og kulturprojekter

28. april 2020 10:23 | Af: Ritzau Info
 

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget uddeler tilskud fra Turisme- og Kulturpuljer til fem forskellige projekter.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

“Vi har blandt andet givet tilskud til det traditionsrige pirateri i efterårsferien, hvor både børn og voksne kan se frem til sjove aktiviteter på Færgen Ida og i havnene i Stubbekøbing og på Bogø.” Udtaler Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget.

Færgen Ida som piratskib

Pirataktiviteterne på Færgen Ida gennemføres traditionen tro i hverdagene i efterårsferien. Der er aktivitetstilbud både på færgen og på de to havne, hvor hovedtemaet er pirateri, formidlet gennem leg og oplevelser. Bl.a. er der skattejagt, sørøversejlads, snitteværksted, snobrødsbagning, ansigtsmaling, pirathistorier mv.

Hovedformålet er at skabe et underholdende og lærerigt aktivitetstilskud til børn i efterårsferien – både for børn på ferie i regionen og for børn fra regionen, som ikke selv er på ferie, men alligevel gerne vil opleve noget specielt i uge 42.

Der blev desuden givet tilskud fra Turismepuljen til Idas Venners ansøgning til afholdelse af Store Cykeldag. Dette arrangement er efter udvalgsmødet dog desværre blevet aflyst som følge af COVID-19.

Der blev bevilget tilskud til følgende projekter fra Kulturpuljen:

Opera-Galla i det fri

‘Opera-Galla’ tilfører en anderledes aktivitet, der giver et bredt publikum mulighed for i naturskønne omgivelser at opleve uddrag af kendte operaer og den lettere operette-genre. Opera-Galla i det fri afholdes på KUMUS fra 2020 for at manifestere KUMUS som et centralt kulturhus i regionen, der tilbyder et rigt kulturliv.

Udstilling om bådebyggere og sejlermiljøer

Stubbekøbing Museum vil lave en særudstilling om bådebygger Bjørn Olsen, som slog sig ned i Stubbekøbing, og om det kreative sejler- og bådebyggermiljø i Sydøstsjælland og på Lolland-Falster. Der planlægges foredragsarrangementer og omvisning i relation til udstillingen. Med udstillingen ønsker museet at sætte fokus på sejlsporten og den særlige lokale vinkel og indflydelse samt at tilbyde en ekstra oplevelse til tilrejsende sejlere såvel som lokale.

Der blev desuden givet tilskud fra Kulturpuljen til Værestedet Perronen og Nykøbing F. Brandmuseums ansøgning til afholdelse af Sommerfest på Det Gamle Gasværk. Dette arrangement er efter udvalgsmødet dog desværre blevet aflyst som følge af COVID-19.

Kontakt:

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse tlf.: 25 18 18 13 email: marlo@guldborgsund.dk

Kulturkonsulent Katha Qvist, tlf. 25 18 00 03

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/udvalg-giver-tilskud-til-turisme–og-kulturprojekter?releaseId=13592426

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu