PRM / Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.

5. november 2018 08:20 | Af: Ritzau Info
 

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet “Sustainability”.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs siger: “Kina er en af Danmarks største handelspartnere, og messen er en fantastisk mulighed for danske virksomheder. Det skaber nye relationer og nye partnerskaber. Og mange danske virksomheder har konkrete og innovative løsninger på udfordringer fx inden for miljø, som det kinesiske samfund står overfor. Danmark har meget at tilbyde Kina og netop det danske potentiale har vi fokus på nu og i fremtiden.”

Ministeren fortsætter. “Samtidig er det vigtigt at sende et stærkt signal om at gøre op med protektionismen, gøre globalisering mere åben og mere balanceret og til gavn for alle. Jeg opfordrer derfor Kina til fortsat at sætte handling bag ordene og arbejde for åben og lige markedsadgang inden for en stærk multilateral ramme.”

I Shanghai vil ministeren desuden deltage i et seminar med fokus på, hvordan investeringer relateret til verdensmålene, især fremme af kvinders rettigheder og deres muligheder på arbejdsmarkedet, udgør en god forretningsmulighed for danske og kinesiske virksomheder i Kina. Her vil ministeren sætte fokus på, hvordan og hvorfor SDG5 om ligestilling er nøglen til realiseringen af alle 17 verdensmål og til generel økonomisk vækst.

Kontakt:

Presserådgiver Marie Dørup Olesen tlf.: +4561979020 email: mardor@um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ulla-tornaes-deltager-i-kinas-storste-importmesse-china-international-import-expo-som-statsministerens-saerlige-repraesentant?releaseId=13563553

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu